Bloggar

Maräng- & jordgubbsglasstårta

marängjordgubbsglass6 marängjordgubbsglass10

DRÖMGOD FAVORITGLASS Frasiga maränger, söta jordgubbar & krämig glass – en ljuvligt god kombination som är lätt att göra själv. Men känns oerhört lyxigt!

Tips!
Om man inte vill göra glassen med kondenserad mjölk så kan man använda samma recept som fyllningen till halloncheesecake – klicka här för recept! Den är också supergod!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Maräng- & jordgubbsglasstårta

ca 12 bitar

1 burk kondenserad mjölk, sockrad (397 g)
300 g jordubbar + 2 msk strösocker
12–15 maränger

1. Vispa grädden fluffig i en skål. Häll ner den kondenserade mjölken och blanda ordentligt.

2. Skär 4–5 jordgubbar i tunna skivor. Mosa resten i en skål.

3. Plasta botten och kanterna på en limpform eller rund skål, ca 2 liter. Lägg jordgubbsskivorna i botten.

4. Blanda ner de mosade jordgubbarna slarvigt i glassmeten.

5. Häll glassmeten i formen. Tryck ner maränger i smeten. Ställ glassen i frysen i 6–8 timmar tills den är genomfryst.

2. Skär 4–5 jordgubbar i tunna skivor. Mosa resten i en skål.

4. Blanda ner de mosade jordgubbarna slarvigt i glassmeten.

marängjordgubbsglass7 marängjordgubbsglass9 marängjordgubbsglass8

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på

@lindasbakskola

@lindasbakskola