Bloggar

Krämig jordgubbsglass utan glassmaskin

jordgubbsglass4 jordgubbsglass5

En av de läckraste, krämigaste och godaste glassarna jag ätit! Och den är lätt att göra, du behöver ingen glassmaskin. Den här glassen kan du bjuda på som dessert även på en finare middag!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Krämig jordgubbsglass utan glassmaskin

Ca 1 ½ liter

1 burk kondenserad mjölk, sockrad (397 g)
ca 200 g jordgubbar, färska eller frysta

Tips! Tryck ner ca 15 maränger i smeten innan du fryser in glassen! Supergott!

1. Vispa grädden fluffig.

2. Rör ner den kondenserade mjölken och rör om ordentligt, men försiktigt

3. Mosa jordgubbarna med en gaffel och blanda försiktigt ner 2/3 av dem i glassmeten. (Tryck eventuellt ner marängerna i smeten om du vill ha det i).

4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Ringla över resten av jordgubbarna. Täck formen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera den i strutar eller på tallrik.

1. Vispa grädden fluffig.

2. Rör ner den kondenserade mjölken och rör om ordentligt, men försiktigt

4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Ringla över resten av jordgubbarna. Täck formen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera den i strutar eller på tallrik.

jordgubbsglass1 jordgubbsglass3 jordgubbsglass6

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på

@lindasbakskola

@lindasbakskola