Bloggar

Snabblimpa som inte behöver jäsa

snabblimpa8 snabblimpa5

Suveränt god och lättbakad limpa som kräver en liten arbetssats. Själva degen och utbakningen tar ca 5 min. Och därefter sköter den sig själv i ugnen i 20–25 min. Under tiden brödet gräddas så dukar man fram resten av frukosten. Sedan är det bara att njuta av nybakat, saftigt bröd! Lätt som en plätt. Brödet innehåller ingredienser man oftast har hemma.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Snabblimpa som inte behöver jäsa

1 st

50 g smör, rumsvarmt
1 dl grahamsmjöl

4 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
¾ tsk salt
2 ½ dl mjölk 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 225 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.

2. Forma degen till en limpa på en plåt med bakplåtspapper. Obs! Använd ordentligt mjölade händer så degen inte fastnar i händerna. Den ska vara kladdig.

3. Grädda limpan mitt i ugnen i 23–25 min.

1. Sätt ugnen på 225 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.

1. Sätt ugnen på 225 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.

2. Forma degen till en limpa på en plåt med bakplåtspapper. Obs! Använd ordentligt mjölade händer så degen inte fastnar i händerna. Den ska vara kladdig.

2. Forma degen till en limpa på en plåt med bakplåtspapper. Obs! Använd ordentligt mjölade händer så degen inte fastnar i händerna. Den ska vara kladdig.

3. Grädda limpan mitt i ugnen i 23–25 min.

3. Grädda limpan mitt i ugnen i 23–25 min.

 

snabblimpa4 snabblimpa9 snabblimpa7 snabblimpa6

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola