Bloggar

Snabb bakpulverlimpa

snabbbakpulverlimpa3 snabbbakpulverlimpa1

Suveränt god och lättbakad limpa som kräver en liten arbetssats. Själva degen och utbakningen tar ca 5 min. Och därefter sköter den sig själv i ugnen i ca 25 min. Under tiden brödet gräddas så dukar man fram resten av frukosten. Sedan är det bara att njuta av nybakat, saftigt bröd! Lätt som en plätt. Brödet innehåller ingredienser man oftast har hemma.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Snabb bakpulverlimpa

2 st

3 dl havregryn
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 ½ tsk salt
100 g smör, rumsvarmt
5 dl mjölk  

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 225 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg.

2. Ta upp halva den kladdiga degen med mjölade händer. Forma den till en limpa på en plåt med bakplåtspapper. Gör likadant med den andra halvan av degen. Obs! Använd mjölade händer så degen inte fastnar i händerna. Den ska vara kladdig.

3. Grädda limporna mitt i ugnen i 23–25 min.

1. Sätt ugnen på 225 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.

1. Sätt ugnen på 225 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.

2. Ta upp halva den kladdiga degen med mjölade händer. Forma den till en limpa på en plåt med bakplåtspapper. Gör likadant med den andra halvan av degen. Obs! Använd mjölade händer så degen inte fastnar i händerna. Den ska vara kladdig.

2. Ta upp halva den kladdiga degen med mjölade händer. Forma den till en limpa på en plåt med bakplåtspapper. Gör likadant med den andra halvan av degen. Obs! Använd mjölade händer så degen inte fastnar i händerna. Den ska vara kladdig.

3. Grädda limporna mitt i ugnen i 23–25 min.

3. Grädda limporna mitt i ugnen i 23–25 min.

snabbbakpulverlimpa2

 

 

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola