Bloggar Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor Okategoriserade

Mjuk kanelbullekaka

kanelbullekaka3 kanelbullekaka2

LJUVLIGT GOD KAKA En snabbgjord, riktigt mjuk och saftig kaka med smak av kanelbulle. Den innehåller ingredienser man oftast har hemma. Sötmandeln på toppen kan ersättas av nötter eller uteslutas helt om man vill det, men de ger ett härligt knaprigt tuggmotstånd.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Gudomligt goda mockarutor – klicka här för recept!
Gudomligt goda mockarutor – klicka här för recept!

Mjuk kanelbullekaka

12–15 bitar

1 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
1 ½ dl strösocker
½ dl vetemjöl
150 g smör, rumsvarmt
½ dl filmjölk 

Fyllning
kanel
strösocker 

Garnering
kanel
pärlsocker
ca 2 msk sötmandel, hackad

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda vaniljsocker, bakpulver, strösocker och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och rör ihop allt till en kladdig deg.

2. Fördela hälften av degen i en smord och bröad spring, form (eller klädd med bakplåtspapper). Strö över kanel och strösocker i valfri mängd.

3. Smula över resten av degen.

4. Strö över kanel, pärlsocker och sötmandel.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 30–35 min. Låt den svalna i formen.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda vaniljsocker, bakpulver, strösocker och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och rör ihop allt till en kladdig deg.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda vaniljsocker, bakpulver, strösocker och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och rör ihop allt till en kladdig deg.
2. Fördela hälften av degen i en smord och bröad spring, form (eller klädd med bakplåtspapper). Strö över kanel och strösocker i valfri mängd.
2. Fördela hälften av degen i en smord och bröad spring, form (eller klädd med bakplåtspapper). Strö över kanel och strösocker i valfri mängd.
2. Fördela hälften av degen i en smord och bröad spring, form (eller klädd med bakplåtspapper). Strö över kanel och strösocker i valfri mängd.
2. Fördela hälften av degen i en smord och bröad spring, form (eller klädd med bakplåtspapper). Strö över kanel och strösocker i valfri mängd.
4. Strö över kanel, pärlsocker och sötmandel.
4. Strö över kanel, pärlsocker och sötmandel.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 30–35 min. Låt den svalna i formen.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 30–35 min. Låt den svalna i formen.

kanelbullekaka1 kanelbullekaka4

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Snabb bakpulverpizza

Superläcker pizza med en snabbgjord botten som är gudomligt god!

0

Kalljäst rostbröd

Gör degen ikväll och låt den jäsa i kylen över natten. Grädda direkt när du vaknar!

0

Bountykaka

Saftig chokladkaka med superläcker Bountyfyllning på toppen!

0

Blåbärskladdkaka

Ljuvligt god kladdkaka med blåbär. Det går bra både med frysta och färska blåbär!

0

Lindas blåbärskladdkaka

Blåbär i kladdkakan är gudomligt gott – en riktig underbar sommarkaka som är god med glass, vaniljsås eller vispgrädde!

0

Kesoplättar med kanel & rivet äpple

Nyttiga och mättande plättar gjorda på Keso och ägg, helt utan mjöl. Servera med rivet äpple & kanel – supergott!

0

Nyttig melonsmoothie

Hälsosam, mättande, sockerfri smoothie fylld med härlig vattenmelon, banan och mjölk. Lätt att göra!

0

Bakpulver – fakta

Allt du behöver veta om bakpulver

0

Melonglass utan socker

Hälsosam, fruktig sorbetglass baserad som är ljuvligt god och läcker! Nyttig utan tillsatt socker.

0

Nyttig mikrokladdkaka

Ljuvligt god & supernyttig kladdkaka som bara innehåller banan, ägg och kakao. Perfekt när man är sötsugen, men vill vara nyttig.

0

Nyttig melonglass

Fruktbaserad, sockerfri glass som blir oerhört krämig & god! Smakar sött utan socker!

0