Bloggar

Bakpulvertunnbröd

Tips! Här har jag valt ut fina saker jag gillar!

bakpulvertunnbröd

Det är snabbt och bekvämt att baka bröd som inte behöver jäsa! Dessa tunnbröd med bakpulver i degen (istället för jäst) går fort att göra och blir underbart goda! Perfekt på helgen när man snabbt vill äta nybakat bröd till frukost, eller när man ska på utflykt och har begränsat med tid. Här finns fler snabba brödrecept!

Kolla in alla mina steg-för-stegrecept på bloggen här!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Bakpulvertunnbröd

12 st 

100 g smör, rumsvarmt
2 dl havregryn
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 ½ tsk salt
5 dl mjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg. Rulla den kladdiga degen ett varv i vetemjöl så den inte klibbar fast på bordet och i händerna.

2. Dela degen 2 bitar. Rulla ut de två bitarna till längder och dela dem i 6 bitar vardera.

3. Forma bitarna till bollar. Kavla ut dem till rundlar, ca 1/2–3/4 cm tunna på ett mjölat bakbord.

4. Kavla sista varvet försiktigt med en kruskavel eller nagga ordentligt med en gaffel.

5. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 6–8 min. Låt dem svalna under en bakduk.

 

1. Sätt ugnen på 250 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg. Rulla den kladdiga degen ett varv i vetemjöl så den inte klibbar fast på bordet och i händerna.

1. Sätt ugnen på 250 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg. Rulla den kladdiga degen ett varv i vetemjöl så den inte klibbar fast på bordet och i händerna.

2. Dela degen 2 bitar. Rulla ut de två bitarna till längder och dela dem i 6 bitar vardera.

2. Dela degen 2 bitar. Rulla ut de två bitarna till längder och dela dem i 6 bitar vardera.

3. Forma bitarna till bollar. Kavla ut dem till rundlar, ca 1/2–3/4 cm tunna på ett mjölat bakbord.

3. Forma bitarna till bollar. Kavla ut dem till rundlar, ca 1/2–3/4 cm tunna på ett mjölat bakbord.

4. Kavla sista varvet försiktigt med en kruskavel eller nagga ordentligt med en gaffel.

4. Kavla sista varvet försiktigt med en kruskavel eller nagga ordentligt med en gaffel.

5. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper.

5. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 5–8 min. Låt dem svalna under en bakduk.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 5–8 min. Låt dem svalna under en bakduk.

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola