Bloggar

Mjölkchokladmums

mjölkchokladmums14 mjölkchokladmums9

LJUVLIGT GOD MJÖLKCHOKLADMUMSKAKA Saftig chokladbotten med ett ljuvligt täcke av vaniljglasyr och kokos. Så fantastiskt god och en kaka man kan bjuda på i alla lägen. Både på barnkalas, som fikabröd på jobbet, efter en god middag eller bara att njuta av och trycka i sig framför tv-n en fredagskväll :-)!

Kolla igenom alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen – klicka här!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Mjölkchokladmums

12–14 bitar

150 g mjölkchoklad, hackad
2 ägg
1 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
75 g smör, smält
¾ dl mjölk
2 ¼ dl vetemjöl 

Glasyr
1 ½ msk vaniljsocker
3 dl florsocker
35 g smör, smält
2–4 tsk vatten 

Garnering
kokos
50 g mjölkchoklad, hackad 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Hacka chokladen.

2. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en smet.

3. Rör sist ner chokladhacket i smeten.

4. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25–28 min. Låt den kallna i formen.

6. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden  vatten så att konsistensen blir lagom bredbar.

7. Bred ut glasyren över kakan. Strö över kokos och hackad choklad. Låt glasyren stelna innan du skär kakan i bitar.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Hacka chokladen.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Hacka chokladen.

2. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en smet. Rör sist ner chokladhacket.

2. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en smet. Rör sist ner chokladhacket.

3. Rör sist ner chokladhacket i smeten.

3. Rör sist ner chokladhacket i smeten.

4. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

4. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25–28 min. Låt den kallna i formen.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25–28 min. Låt den kallna i formen.

6. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vatten så att konsistensen blir lagom bredbar.

6. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vatten så att konsistensen blir lagom bredbar.

7. Bred ut glasyren över kakan. Strö över kokos och hackad choklad. Låt glasyren stelna innan du skär kakan i bitar.

7. Bred ut glasyren över kakan. Strö över kokos och hackad choklad. Låt glasyren stelna innan du skär kakan i bitar.

mjölkchokladmums8 mjölkchokladmums9 mjölkchokladmums10 mjölkchokladmums15 mjölkchokladmums14 mjölkchokladmums13 mjölkchokladmums11 mjölkchokladmums12

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola