Bloggar

Müslilimpa

müslilimpa5 müslilimpa8

GOTT TILL FRUKOST Müsli i limpan gör den extra saftig, fiberrik & god!

Tips – kalljäsning!
Om du vill grädda brödet direkt på morgonen när du vaknar kan degen kalljäsa i kylan över natten. Gör så här: Gör degen på kvällen. Baka ut den till en limpa och lägg den i en limpform, klädd med bakplåtspapper. Täck över den med plastfolie och ställ den för att jäsa i kylen över natten. Ta fram i rumstemperatur den när du sätter på ugnen. Grädda!

Kolla igenom alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen – klicka här!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept! 

Müslilimpa

Tips! Degen kan kalljäsa i kylen över natten. Läs tipset ovan!

1 st

25 g jäst
3 dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
1 msk rapsolja
1 dl havregryn
5–6 dl vetemjöl
2 dl müsli av valfri sort 

Garnering
müsli

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt havregryn och blanda. Tillsätt salt och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en lite kladdig deg. Blanda ner müslin och rör ihop allt till en deg. Knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Forma degen till en längd (lika långa som limpformen). Lägg den i limpformen, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.

3. Pensla limpan med vatten och strö över müsli.

4. Grädda brödet längst ner i ugnen i ca 40 min. Sänk värmen till 180 grader efter halva tiden. Låt den svalna i formen.

 

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt havregryn och blanda. Tillsätt salt och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en lite kladdig deg. Blanda ner müslin och rör ihop allt till en deg. Knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt havregryn och blanda. Tillsätt salt och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en lite kladdig deg. Blanda ner müslin och rör ihop allt till en deg. Knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Forma degen till en längd (lika långa som limpformen). Lägg den i limpformen, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Forma degen till en längd (lika långa som limpformen). Lägg den i limpformen, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.

3. Pensla limpan med vatten och strö över müsli.

3. Pensla limpan med vatten och strö över müsli.

4. Grädda brödet längst ner i ugnen i ca 40 min. Sänk värmen till 180 grader efter halva tiden. Låt den svalna i formen.

4. Grädda brödet längst ner i ugnen i ca 40 min. Sänk värmen till 180 grader efter halva tiden. Låt den svalna i formen.

müslilimpa7 müslilimpa9 müslilimpa4

 

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola