Bloggar Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor Lindas tårtor

Daimtårta

1 röster

daimtårta6

ENKEL, SNABBGJORD DAIMTÅRTA Den här tårtan är perfekt att slänga ihop och äta som dessert efter en god middag, på som födelsedagstårta eller att ta med ut på en picknick. Den består av en chokladkladdkaka som är täckt med en mjuk, krispig Daimfudge. Och på toppen extra, hackad Daim. Oemotståndligt gott!

Fudgen kan man göra på två sätt; antingen blandar man grädden med en 200 g daimchokladkaka eller en 200 g naturell chokladkaka + 1 hackad dubbeldaim. Båda sätten funkar lika bra.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept! 

Daimtårta

Ca 12 bitar

150 g smör
2 ½ dl strösocker
½ krm salt
¾ dl kakao
2 tsk vaniljsocker
¾ dl vetemjöl
3 ägg

Daimfudge
200 g Daim chokladkaka (eller 1 mjölkchokladkaka + 1 dubbeldaim)
¾ dl vispgrädde

Garnering
1 dubbeldaim, hackad

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt strösocker och blanda ordentligt. Rör ner resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form, 23–24 cm i diameter. Bröa med kokos eller ströbröd. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–24 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen.

3. Smält chokladkakan i en skål över vattenbad. Häll i vispgrädden och rör om till en slät smet. (Tillsätt Daimen om du har Daim + mjölkchoklad).

4. Bred ut fudgen över kladdkakan.

5. Hacka Daimen och strö den över fudgen. Låt fudgen stelna innan du skär tårtan i bitar.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt strösocker och blanda ordentligt. Rör ner resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt strösocker och blanda ordentligt. Rör ner resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form, 23–24 cm i diameter. Bröa med kokos eller ströbröd. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–24 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen.
2. Häll smeten i en smord och bröad form, 23–24 cm i diameter. Bröa med kokos eller ströbröd. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–24 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen.
3. Smält chokladkakan i en skål över vattenbad. Häll i vispgrädden och rör om till en slät smet. (Tillsätt Daimen om du har Daim + mjölkchoklad).
3. Smält chokladkakan i en skål över vattenbad. Häll i vispgrädden och rör om till en slät smet. (Tillsätt Daimen om du har Daim + mjölkchoklad).
4. Bred ut fudgen över kladdkakan.
4. Bred ut fudgen över kladdkakan.
5. Hacka Daimen och strö den över fudgen.
5. Hacka Daimen och strö den över fudgen. Låt fudgen stelna innan du skär tårtan i bitar.

daimtårta5 daimtårta1 daimtårta3 daimtårta7 daimtårta2

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Key Lime pie

Sötsur, ljuvligt god paj med smulig Digestivebotten. En lyxig, lättgjord dessert!

0

Kanelbulledrömmar

Oerhört spröda, lättgjorda drömmar med smak av kanelbulle!

0

Kanelbullebrownies

Bland det godaste jag ätit och bakat på länge! Helt fantastiska!

0

Snabba kanelbullar

15 min bakning + 15 min gräddning! Saftiga bullar som inte behöver jäsa! Supergoda!

0

Mjölkchokladmums

Saftig mjölkchokladbotten med vaniljglasyr, kokos och hackad mjölkchoklad.

0

Russinrutor

Saftiga, goda rågsiktsrutor. Russinen kan uteslutas eller ersättas med nötter, aprikoser eller frön.

0

Müslilimpa

Müsli i limpan gör den extra saftig, fiberrik & god!

0

Enkel äppelkaka med segmjuka kanter

Enkel = godast! Den segmjuka bottnen gör denna kaka extremt god och läcker!

0

Saftig Daimkaka

Glasyr, saftig chokladbotten och knaprig Daim – en oemotståndlig, superläcker kombination!

0

Vaniljhorn

Spröda mördegskakor med härlig vaniljsmak!

0

Lindas jästskola

Allt du behöver veta om jäst! Läs mer här!

0

Sockerkringlor

Oerhört spröda, goda kringlor med knastrigt pärlsocker på toppen! Supergoda!

0