Bloggar Lindas Bakskola Lindas glutenfritt Lindas nyttigt Lindas småkakor Okategoriserade

Nyttiga kanelhavrekakor med 3 ingredienser

nyttigakanelhavrekakor7

HÄLSOSAMMA KAKOR Nyttiga havrekakor helt utan mjöl, socker eller smör. De är segmjuka inuti och knapriga på ytan. Perfekta kakor när man vill vara nyttig! Om man inte hinner äta frukost eller mellis kan man ta med sig några kakor i en påse i väskan. Smidigt och enkelt! Det tar bara några minuter att röra ihop smeten och 15 min att grädda kakorna. Totalt är de klara på 20–30 min.

Tips smaksättning!
Kanelen kan bytas ut mot 1/2 tsk mald eller krossad kardemumma eller 2 tsk vaniljpulver. En nypa salt i degen ger också extra smak.

nyttigadadelbollar
Nyttiga dadelbollar helt utan socker och smör. Klicka här för recept!
nyttigakesobröd
Nyttiga Kesobröd helt utan mjöl – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept! 

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Nyttiga kanelhavrekakor med 3 ingredienser

Ca 12 st

1 banan
1 tsk kanel
ca 2 dl havregryn (anpassa mängden till storleken på bananen, degen ska vara lätt kladdig).

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Mosa bananen i en skål.

2. Tillsätt kanel och havregryn. Blanda ihop allt till en kladdig deg (anpassa mängden havregryn eftersom storleken på en banan skiljer sig, degen ska vara lite kladdig).

3. Forma ca 12 runda kakor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite.

4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 min.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Mosa bananen i en skål.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Mosa bananen i en skål.
2. Tillsätt kanel och havregryn. Blanda ihop allt till en kladdig deg (anpassa mängden havregryn eftersom storleken på en banan skiljer sig, degen ska vara lite kladdig).
2. Tillsätt kanel och havregryn. Blanda ihop allt till en kladdig deg (anpassa mängden havregryn eftersom storleken på en banan skiljer sig, degen ska vara lite kladdig).
3. Forma ca 12 runda kakor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite.
3. Forma ca 12 runda kakor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 min.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 min.

nyttigakanelhavrekakor5 nyttigakanelhavrekakor8nyttigakanelhavrekakor9nyttigakanelhavrekakor10

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Kanelbullekladdkaka

Läcker kladdkaka med smak av kanelbulle!

0

Morotskärleksmums

NYTT! Kärleksmums med saftig morotskakbotten och vit glasyr! Ljuvligt gott!

0

Daimfudge kladdkaka

Den knapriga Daimen i chokladen är ljuvligt god! Servera gärna med vispgrädde eller glass!

0

Saftig morotskaka

Riktigt, riktigt saftiga och goda morotsrutor med lätt smak av kanel. Älskar dessa godingar!

0

Morotskaka med frosting

Supersaftiga morotsrytor med en drömgod frosting!

0

3 populäraste recepten i Lindas bakskola v 40

Klicka på rubriken för att komma till listan och recepten!

0

Daimtårta

Krämig, knäckig och kladdig på samma gång – en drömgod, lättgjord tårta!

0

Key Lime pie

Sötsur, ljuvligt god paj med smulig Digestivebotten. En lyxig, lättgjord dessert!

0

Kanelbulledrömmar

Oerhört spröda, lättgjorda drömmar med smak av kanelbulle!

0

Kanelbullebrownies

Bland det godaste jag ätit och bakat på länge! Helt fantastiska!

0

Snabba kanelbullar

15 min bakning + 15 min gräddning! Saftiga bullar som inte behöver jäsa! Supergoda!

0

Mjölkchokladmums

Saftig mjölkchokladbotten med vaniljglasyr, kokos och hackad mjölkchoklad.

0