Bloggar

Daimbräck

daimbräck11 daimbräck8

HEMGJORD DAIM! Gott godis som man enkelt gör själv! Knaprig knäckbotten med en härligt täcke av choklad. Supergott godis som funkar året runt, men något man kansk gör extra ofta under julen.

Tips! Piffa till Daimen genom att strö hackade nötter eller sötmandel på chokladen innan den stelnar.

Hemgjord ljuvligt god After Eight fudge – klicka här eller på bilden ovan för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Daimbräck

200 g smör
3 dl strösocker
1 ½ dl farinsocker
2 krm salt
½ dl vatten

Garnering
200 g mjölkchoklad
100 g mörk choklad

GÖR SÅ HÄR

1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och låt allt koka till 150 grader. Koka på ganska hög värme, men inte så det bränns fast.

2. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper (du kan lägga pappret i en form, ca 25 x 25 cm om du vill ha jämnare kanter. Men om smeten kan också flyta ut på ett bakplåtspapper. Ställ bottnen för att stelna i frysen en stund.

3. Garnering: Smält all choklad i en skål över vattenbad. Rör om ordentligt.

4. Bred ut chokladen på bottnen. Låt den stelna i kylen. Bryt bräcken i bitar. Förvara Daimbräcken i en burk med tätslutande lock i kylen. Bottnen kan mjukna i rumstemperatur.

1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och låt allt koka till 150 grader. Koka på ganska hög värme, men inte så det bränns fast.

1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och låt allt koka till 150 grader. Koka på ganska hög värme, men inte så det bränns fast.

2. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper (du kan lägga pappret i en form, ca 25 x 25 cm om du vill ha jämnare kanter. Men om smeten kan också flyta ut på ett bakplåtspapper. Ställ bottnen för att stelna i frysen en stund.

2. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper (du kan lägga pappret i en form, ca 25 x 25 cm om du vill ha jämnare kanter. Men om smeten kan också flyta ut på ett bakplåtspapper. Ställ bottnen för att stelna i frysen en stund.

3. Garnering: Smält all choklad i en skål över vattenbad. Rör om ordentligt.

3. Garnering: Smält all choklad i en skål över vattenbad. Rör om ordentligt.

4. Bred ut chokladen på bottnen. Låt den stelna i kylen. Bryt bräcken i bitar. Förvara Daimbräcken i en burk med tätslutande lock i kylen. Bottnen kan mjukna i rumstemperatur.

4. Bred ut chokladen på bottnen. Låt den stelna i kylen. Bryt bräcken i bitar. Förvara Daimbräcken i en burk med tätslutande lock i kylen. Bottnen kan mjukna i rumstemperatur.

daimbräck5 daimbräck6 daimbräck8 daimbräck12 daimbräck7

 

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola