Bloggar Lindas Bakskola Lindas godis Lindas jul Okategoriserade

Brigadeiro kola

Brigadeiro9

LJUVLIGT GOD KOLA Den här kola görs av kondenserad mjölk, kakao och lite smör. Den kokas snabbt ihop i en kastrull och rullas sedan till bollar när den kallnat. Kolan blir oerhört mjuk och härlig. Riktigt oemotståndlig! Jag älskar denna kola som ursprungligen kommer från Brasilien.

Obs! Använd inte den kondenserade mjölken som heter Original eller Karamelliserad, det ska stå sötad på burken.

Ljuvligt god och lättgjord Daimbräck – klicka här eller på bilden för recept!
Ljuvligt god och lättgjord Daimbräck – klicka här eller på bilden för recept!
Gör en fantastiskt god saltlakritskola – klicka här eller på bilden för recept!
Gör en fantastiskt god saltlakritskola – klicka här eller på bilden för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Bt: Brigadeiro är en lättgjord chokladkonfektyr med brasilianskt ursprung.

Brigadeiro kola

Ca 15 st

1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g (Obs! det står sötad på burken)
25 g smör
½ dl kakao
1 krm salt

Garnering
chokladströssel (eller kokos)

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda alla ingredienserna i en rymlig kastrull.

2. Värm långsamt upp smeten och låt det puttra på låg värme tills massan tjocknar, 8–10 min. Rör om hela tiden med en slev. Var försiktig med värmen för det är mycket lätt att bränna kondenserad mjölk.

3. Låt massan svalna och rulla till ca 15 bollar.

4. Rulla bollarna i chokladströssel (eller kokos). Förvara kolorna i en burk med tätslutande lock i kylen.

1. Blanda alla ingredienserna i en rymlig kastrull.
1. Blanda alla ingredienserna i en rymlig kastrull.
2. Värm långsamt upp smeten och låt det puttra på låg värme tills massan tjocknar, 8–10 min. Rör om hela tiden med en slev. Var försiktig med värmen för det är mycket lätt att bränna kondenserad mjölk.
2. Värm långsamt upp smeten och låt det puttra på låg värme tills massan tjocknar, 8–10 min. Rör om hela tiden med en slev. Var försiktig med värmen för det är mycket lätt att bränna kondenserad mjölk.
3. Låt massan svalna och rulla till ca 15 bollar.
3. Låt massan svalna och rulla till ca 15 bollar.
4. Rulla bollarna i chokladströssel (eller kokos). Förvara kolorna i en burk med tätslutande lock i kylen.
4. Rulla bollarna i chokladströssel (eller kokos). Förvara kolorna i en burk med tätslutande lock i kylen.

Brigadeiro5 Brigadeiro6 Brigadeiro8 Brigadeiro7

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Saffranssnurror

Supersaftiga saffransbullar med valfri fyllning!

0

Lussebullar i olika former

Extra saftiga och och goda bullar i olika former!

0

Saffransglasyrkaka

Supersaftig saffranskaka med ljuvlig glasyr & kokos på toppen!

0

Hemgjord After Eight

Godare än godast! Hemgjord After Eight gör man enkelt själv!

0

Saftiga pepparkaksmuffins

Fluffiga, supersaftiga, läckra pepparkaksmuffins!

0

Brownies med pepparkakor

Ljuvligt goda, läckra brownies med knapriga pepparkakor på toppen!

0

Pepparkaksbrownies

Läckra, goda, lättbakade chokladbrownies med pepparkakor på toppen. Ljuvligt goda med en klick grädde eller som de är till en kopp kaffe.

0

Hemgjord glass i tre smaker

Krämig, lättgjord glass – en smet och tre smaker!

0

Pepparkakskladdkaka

En julig chokladkladdkaka med spröda pepparkakor på toppen!

0

Mandelknäckbräck

Knäckig botten med ett härligt chokladmandeltäcke! Mums!

0