Bloggar

Chokladtorrone

Chokladtorrone10 Chokladtorrone15

DRÖMGOD, LYXIG ”CHOKLADLIMPA” Det här är julgodisets Roll´s Royce! Bland det godaste man kan tänka sig i chokladväg. Lätt att göra och superläckert att bjuda på när man har gäster! Choklad, Nutella, krispiga nötter och segmjuka marshmallows i en härlig blandning.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Chokladtorrone

Till formen
300 g mörk choklad

Fyllning
200 g mörk choklad
200 g mjölkchoklad
2 dl Nutella

Tillsätts i fyllningen
125 g nötter & sötmandel (valfri mängd och sort)
2 dl mini marshmallows

GÖR SÅ HÄR

1. Till formen: Smält chokladen i en skål över vattenbad.

2. Klä en limpform med bakplåtspapper.

3. Häll ca 2/3 av chokladen i formen. Pensla upp choklad ca 5 cm upp på kanterna. Ställ formen i kylen för att stelna.

4. Tillsätts i fyllningen: Rosta nötter och sötmandel i en stekpanna på medelvärme i ca 5 min. Rör om ofta.

5. Lägg nötter och mandlar i en ren kökshandduk. Gnugga dem med handduken så att överflödigt skal lossnar. Släng bort skalet.

6. Fyllning: Smält chokladen och Nutellan i en skål över vattenbad. Låt den svalna något.

7. Rör ner nötter, mandlar och marshmallows i chokladsmeten.

8. Ta fram formen ur kylen. Häll chokladsmeten i formen. Ställ den i frysen en stund tills ytan stelnar.

9. Pensla ytan med resten av chokladen till formen. Ställ den i kylen för att stelna i 5–6 timmar . Skär chokladen i skivor med en vass kniv.

1. Till formen: Smält chokladen i en skål över vattenbad.

1. Till formen: Smält chokladen i en skål över vattenbad.

2. Klä en limpform med bakplåtspapper.

2. Klä en limpform med bakplåtspapper.

3. Häll ca 2/3 av chokladen i formen. Pensla upp choklad ca 5 cm upp på kanterna. Ställ formen i kylen för att stelna.

3. Häll ca 2/3 av chokladen i formen. Pensla upp choklad ca 5 cm upp på kanterna. Ställ formen i kylen för att stelna.

4. Tillsätts i fyllningen: Rosta nötter och sötmandel i en stekpanna på medelvärme i ca 5 min. Rör om ofta.

4. Tillsätts i fyllningen: Rosta nötter och sötmandel i en stekpanna på medelvärme i ca 5 min. Rör om ofta.

5. Lägg nötter och mandlar i en ren kökshandduk. Gnugga dem med handduken så att överflödigt skal lossnar. Släng bort skalet.

5. Lägg nötter och mandlar i en ren kökshandduk. Gnugga dem med handduken så att överflödigt skal lossnar. Släng bort skalet.

6. Fyllning: Smält chokladen och Nutellan i en skål över vattenbad. Låt den svalna något.

6. Fyllning: Smält chokladen och Nutellan i en skål över vattenbad. Låt den svalna något.

7. Rör ner nötter, mandlar och marshmallows i chokladsmeten.

7. Rör ner nötter, mandlar och marshmallows i chokladsmeten.

8. Ta fram formen ur kylen. Häll chokladsmeten i formen. Ställ den i frysen en stund tills ytan stelnar.

8. Ta fram formen ur kylen. Häll chokladsmeten i formen. Ställ den i frysen en stund tills ytan stelnar.

9. Pensla ytan med resten av chokladen till formen. Ställ den i kylen för att stelna i 5–6 timmar . Skär chokladen i skivor med en vass kniv.

9. Pensla ytan med resten av chokladen till formen. Ställ den i kylen för att stelna i 5–6 timmar . Skär chokladen i skivor med en vass kniv.

Chokladtorrone17 Chokladtorrone16Chokladtorrone17 Chokladtorrone15 Chokladtorrone10

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola