Bloggar Lindas Bakskola Lindas tips & fakta Okategoriserade

Ska man smälta smöret när man bakar lussebullar?

smör

Svar: Helst inte. Rumsvarmt smör är att föredra för då smörjs glutentrådarna bäst så de blir starka. Det är  viktigt för att bullarna ska jäsa bra och växa på höjden under gräddningen. Om man smälter smöret finns det risk att man tillsätter för mycket vetemjöl i degen eftersom det smälta smöret suger åt sig mer mjöl. Och då kan bullarna jäsa sämre samt bli tunga och kompakta.

Om du tillsatt smält smör i degen är det ingen fara. Det funkar det med, men var då noga med att inte tillsätta för mycket mjöl så att degen blir kompakt. Degen ska vara mjuk, smidig och följsam. Då jäser den bättre och bullarna blir luftiga och saftiga.

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

After Eight-bars

Godare än gott! Lyxig chokladfudge med mintchokladplattor inuti.

0

After Eight-fudge

Magiskt god, lyxig chokldfudge med mintchokladplattor.

0

Glasstårta tresmak

Glasstårta med hemgjord, krämig glass i tre smaker. Mycket lättgjord!

0

Nougatkola

Nougatkola är seg och magiskt god!

0

Saffranmazarinkaka

Lyxig, superläcker mazarinkaka med saffran i fyllningen!

0

Pudrade chokladpraliner

Drömgoda chokladpraliner med florsocker på toppen!

0

Presenttips: Chokladtorrone

Magiskt god chokladtorrone som är en perfekt present att ge bort!

0

Chokladtorrone

Lyxig chokladtorrone – lätt att göra och magiskt gott!

0

Fyllda saffransbullar

Extra saftiga saffransbullar fyllda med riven mandelmassa eller vit choklad!

0

Saffransbullar med vaniljsmörkräm

Extremt saftiga, goda saffransbullar med vaniljsmörkräm!

0

Crispy road

Lättgjort, gudomligt gott och krispigt julgodis med marshmallows, cornflakes & choklad.

3