Bloggar Lindas Bakskola Lindas desserter Okategoriserade

Chokladmousse med 2 ingredienser

chokladmousse4 chokladmousse2

Fluffig chokladmousse med 2 ingredienser! När du vill bjuda på en dessert som både går snabbt att göra och är gudomligt god, då är den här chokladmoussen helt perfekt! Den är krämig, luftig och fantastiskt god! Den är lättgjord och tar bara 5 min att göra. Gör den samma dag som den ska ätas och förvara den i kylen tills den ska serveras.

Ljuvligt god glassbomb med hallon & choklad – klicka på bilden för recept!
Ljuvligt god glassbomb med hallon & choklad – klicka på bilden för recept!
Ljuvligt god chokladpaj med en frasig pajbotten – klicka på bilden för recept!
Ljuvligt god chokladpaj med en frasig pajbotten – klicka på bilden för recept!

Chokladmousse med 2 ingredienser

6 portioner

3 dl vispgrädde (1 ½ + 1 ½ dl)
150 g mörk choklad
ca 50 g mörk choklad, hackad

GÖR SÅ HÄR

1. Värm upp hälften av vispgrädden (1 ½ dl) i en kastrull. Bryt ner den mörka chokladen i bitar (150 g) och smält den i grädden. Stäng av värmen direkt när det börjar bubbla. Låt blandningen kallna helt.

2. Vispa andra hälften av grädden (1 ½ dl) fluffig.

3. Häll ner den kalla chokladgrädden i den vispade grädden. Vispa till en mousse, men inte för länge för då blir moussen gryning.

4. Grovhacka den mörka chokladen (50 g).

5. Fördela moussen i 6 glas. Strö över den hackade chokladen.

1. Värm upp hälften av vispgrädden (1 ½ dl) i en kastrull. Bryt ner den mörka chokladen i bitar (150 g) och smält den i grädden. Stäng av värmen direkt när det börjar bubbla. Låt blandningen kallna helt.
1. Värm upp hälften av vispgrädden (1 ½ dl) i en kastrull. Bryt ner den mörka chokladen i bitar (150 g) och smält den i grädden. Stäng av värmen direkt när det börjar bubbla. Låt blandningen kallna helt.
2. Vispa andra hälften av grädden (1 ½ dl) fluffig.
2. Vispa andra hälften av grädden (1 ½ dl) fluffig.
3. Häll ner den kalla chokladgrädden i den vispade grädden. Vispa till en mousse, men inte för länge för då blir moussen gryning.
3. Häll ner den kalla chokladgrädden i den vispade grädden. Vispa till en mousse, men inte för länge för då blir moussen gryning.
4. Grovhacka den mörka chokladen (50 g).
4. Grovhacka den mörka chokladen (50 g).
5. Fördela moussen i 6 glas. Strö över den hackade chokladen.
5. Fördela moussen i 6 glas. Strö över den hackade chokladen.

chokladmousse3 utvald chokladmousse1

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Mazarinkaka

Lyxig, lättgjord och ljuvligt god mazarinkaka.

0

Snöpraliner

Gudomligt god, len choklad med rikligt med florsocker på toppen!

0

Ischoklad utan kokosfett

Ischoklad som är härligt len och smälter direkt i munnen!

0

Chokladtryffelpraliner

Drömgoda chokladpraliner som fullkomligt smälter i munnen!

0

Brysselkex

Spröda mördegskakor med rosa sockerkant!

0

Kulprov

Så gör du kulprov för att se om kolan eller knäcken är klar!

0

Så lyckas du med knäck och kola

Lyckas med knäck och kola! Lindas bästa tips!

0

Toffifee

Drömgott julgodis med kola, choklad och nötter (kan uteslutas).

0

Snabb jullimpa

Jullimpa med ost eller julskinka är magiskt gott! Ett måste på julbordet!

0

Hemgjord Noblesse

Tunna chokladplattor med krispig krokant! Ljuvligt goda!

1

Gräddchokladkola

Ett gammeldags, väl beprövat kolarecept som är perfekt & ljuvligt gott!

0