Bloggar

Muffins med chokladgömma

muffinschokladgomma5 muffinschokladgomma4

Muffins med chokladgömma! Superläckra, saftiga muffins med en härlig chokladbit som gömmer sig i varje muffins! Överraskande och galet goda!

Tips! Byt ut chokladen mot en jordgubbe eller några hallon!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)!

Baka oerhört saftiga, goda muffins! Klicka på bilden för recept!

Baka oerhört saftiga, goda muffins! Klicka på bilden för recept!

Muffins med chokladgömma

Ca 15 st

2 ägg
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
100 g smör, smält
3 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl mjölk

Fyllning
Ca 15 chokladbitar

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader.Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, smör, vetemjöl och mjölk. Vispa snabbt ihop allt snabbt till en slät smet.

2. Ställ ut ca 15 muffinsformar på en plåt (eller i en muffinsform). Lägg en chokladbit i varje form.

3. Häll smeten i ca 15 muffinsformar beroende på storlek. Fyll dem till 2/3. (Jag har ställt formarna i en muffinsplåt för då behåller de formen bättre, men det funkar utan också).

4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 14–16 min. Pudra florsocker över dem före servering.

1. Sätt ugnen på 200 grader.Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, smör, vetemjöl och mjölk. Vispa snabbt ihop allt snabbt till en slät smet.

1. Sätt ugnen på 200 grader.Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, smör, vetemjöl och mjölk. Vispa snabbt ihop allt snabbt till en slät smet.

2. Ställ ut ca 15 muffinsformar på en plåt (eller i en muffinsform). Lägg en chokladbit i varje form.

2. Ställ ut ca 15 muffinsformar på en plåt (eller i en muffinsform). Lägg en chokladbit i varje form.

2. Häll smeten i ca 15 muffinsformar beroende på storlek. Fyll dem till 2/3. (Jag har ställt formarna i en muffinsplåt för då behåller de formen bättre, men det funkar utan också).

3. Häll smeten i ca 15 muffinsformar beroende på storlek. Fyll dem till 2/3. (Jag har ställt formarna i en muffinsplåt för då behåller de formen bättre, men det funkar utan också).

3. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 14–16 min. Pudra florsocker över dem före servering.

4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 14–16 min. Pudra florsocker över dem före servering.

muffinschokladgomma3 muffinschokladgomma6 muffinschokladgomma1 muffinschokladgomma2

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola