Bloggar

Chokladfudge brownies

chokladfudgebrownies12 chokladfudgebrownies9

Galet goda, lyxiga chokladfudge brownies! Den lätt kladdiga, segmjuka bottnen täcks av en magiskt god kolafudge! Passar både som dessert, till fikat eller som tårta på ett kalas!

Fudgen på toppen består av en segmjuk kolakräm som är magiskt god! Den lätt kladdiga bottnen gör kakan helt oemotståndlig.

Mikrokladdkaka på 1 minut! Underbart god!!! Klicka på bilden för recept!

Mikrokladdkaka på 1 minut! Underbart god!!! Klicka på bilden för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Chokladfudge brownies

Botten
125 g smör
3 ägg
2 ¾ dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 ½ dl vetemjöl 

Chokladfudge
2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
4 tsk kakao
50 g smör 

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en jämn smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 20 x 25 cm.

3. Grädda kakan i 20–22 min. Låt den kallna i formen.

4. Chokladfudge: Blanda alla ingredienserna utom smöret, i en kastrull. Koka upp det och låt det puttra till 123 grader. Tag bort kastrullen från värmen och tillsätt smöret. Blanda till en slät smet.

5. Häll fudgen över kakan och låt den stelna i kylen. Servera gärna med en klick vispgrädde.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en jämn smet.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en jämn smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 20 x 25 cm.

2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 20 x 25 cm.

3. Grädda kakan i 20–22 min. Låt den kallna i formen.

3. Grädda kakan i 20–22 min. Låt den kallna i formen.

4. Chokladfudge: Blanda alla ingredienserna utom smöret, i en kastrull. Koka upp det och låt det puttra till 123 grader. Tag bort kastrullen från värmen och tillsätt smöret. Blanda till en slät smet.

4. Chokladfudge: Blanda alla ingredienserna utom smöret, i en kastrull. Koka upp det och låt det puttra till 123 grader. Tag bort kastrullen från värmen och tillsätt smöret. Blanda till en slät smet.

5. Häll fudgen över kakan och låt den stelna i kylen. Servera gärna med en klick vispgrädde.

5. Häll fudgen över kakan och låt den stelna i kylen. Servera gärna med en klick vispgrädde.

chokladfudgebrownies6 chokladfudgebrownies8 chokladfudgebrownies10 chokladfudgebrownies7 chokladfudgebrownies14 chokladfudgebrownies11 chokladfudgebrownies13

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola