Bloggar Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor

Kanelbullesockerkaka

Kanelbullesockerkaka5 Kanelbullesockerkaka4

Kanelbullesockerkaka – en supersaftig sockerkaka med smak av kanelbulle. En storfavorit som har en rykande åtgång. Den här bakade jag i Dalarna där min mamma har ett sommarställe. Vi åt upp den här på bara några minuter. Såååå god! Smeten varvas med en socker- och kanelblandning som ger en superläcker, god smak!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Kanelbullesockerkaka

 

ca 12 bitar

2 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
100 g smör, smält
2 dl mjölk

Fyllning
2 tsk mald kanel
¾ dl strösocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke.  Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Rör snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Blanda ihop kanel och strösocker i en skål.

3. Häll 1/3 av smeten i en smord och sockerkakasform, ca 1 ½ liter. Strö över 1/3 av blandningen i formen.

4. Häll över hälften av smeten som är kvar i bunken. Pudra på hälften av kanel- och sockerblandningen. Häll över den sista smeten och pudra över den sista kanel- och sockerblandningen.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 43–45 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Rör snabbt ihop allt till en slät smet.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Rör snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Blanda ihop kanel och strösocker i en skål.
2. Blanda ihop kanel och strösocker i en skål.
4. Häll över hälften av smeten som är kvar i bunken. Pudra på hälften av kanel- och sockerblandningen. Häll över den sista smeten och pudra över den sista kanel- och sockerblandningen.
4. Häll över hälften av smeten som är kvar i bunken. Pudra på hälften av kanel- och sockerblandningen. Häll över den sista smeten och pudra över den sista kanel- och sockerblandningen.
3. Häll 1/3 av smeten i en smord och sockerkakasform, ca 1 ½ liter. Strö över 1/3 av blandningen i formen.
3. Häll 1/3 av smeten i en smord och sockerkakasform, ca 1 ½ liter. Strö över 1/3 av blandningen i formen.
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 43–45 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den.
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 43–45 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den.

Kanelbullesockerkaka1
Kanelbullesockerkaka2

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Segknapriga chokladsnittar

Älskade chokladsnittar som är busenkla att baka. Det knapriga pärlsockret gör dem extra läckra!

0

Segknapriga mjölkchokladrutor

Superläckra, goda godiskakor för alla chokladälskare!

0

Grova havregrynsfrallor

Grova, men luftiga och saftiga frukostfrallor med havregryn och rågmjöl i degen. Mättande och supergoda!

0

Syltkakor

Syltkakor – populära, spröda, goda småkakor som alltid är uppskattade.

0

Nicecream hallon

Fräsch, svalkande och hälsosam glass som endast innehåller frukt och bär! Tid: 5 min. Supergod!!!

0

Dammsugare/punschrullar

Punschrullar eller dammsugare – ja dessa magiskt goda klassiker har flera namn.

0

Dammsugare

Klassiska, ljuvligt goda dammsugare. Superenkla att göra!

0

Hemgjorda Delicatobollar

Hemgjorda Delicatobollar Ännu godare än originalet

0

Nicecream mango

Krämig, nyttig bärglass som bara innehåller 2 ingredienser. Tid: 5 min.

0

Kladdkakesnittar

Kladdkakesnittar som är spröda i kanterna och härligt sega i mitten!

0

Dadelbollar

Nyttiga chokladbollar helt utan socker! Supergoda och ingen kan ana att de innehåller dadlar istället för socker.

0

Citronpaj med marängtäcke

Frasig pajbotten, krämig, sötsur citronfyllning och fluffig maräng! En superläcker dessert!

0