Bloggar

Stekpannebröd som inte behöver jäsa

Skärmavbild 2017-03-24 kl. 20.51.28

STEKPANNEBRÖD Härliga, snabbgjorda bröd som gräddas i stekpanna. Riktiga favoriter som är allra godast nygräddade. Frys in de som blir över.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Stekpannebröd som inte behöver jäsa

Ca 8 st

Bröden tar totalt ca 4 minuter att grädda i stekpannan.

50 g smör, rumsvarmt
5 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
½ tsk salt
2 dl filmjölk eller mjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och blanda ihop allt till en deg.

2. Dela degen i ca 8 bitar. Rulla den i mjöl om den är kladdig.

3. Kavla eller platta degbitarna till rundlar, ca ¾ cm tjocka på ett mjölat bakbord.

4. Värm upp en stekpanna i gjutjärn på medelvärme. Pudra lite vetemjöl i stekpanna (det ska inte vara något fett i den). Vänd brödet när det får bruna fläckar, ca 2 min per sida. Anpassa värmen så att brödet inte bränns.

steg1 steg2 steg3 steg4

Skärmavbild 2017-03-24 kl. 20.51.33

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola