Bloggar

Skumrutor

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Skumrutor, kokosmums, mumsmums, gräddbullar… Ja, kärt barn har många namn. De här godisrutorna är i alla fall gudomligt goda och så himla lätta att göra . Ett perfekt, hemgjort godis som räcker till många!

Skumrutor

16–20 st

4 ½ dl strösocker
¾ dl florsocker
1 äggvita
1 ½ dl vatten, kallt
1 ½ msk gelatinpulver
1 ½ dl vatten, kokhett

Garnering
3–4 dl kokos
ca 1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en bunke.

2. Blanda gelatinpulvret och det kokheta vattnet i en kastrull.

3. Häll den varma gelatinblandningen i sockermassan och vispa kraftigt med en elvisp eller i en bakmaskin tills massan är vit och fluffig.

4. Garnering: Blanda kokos, kakao och vaniljsocker i en skål.

5. Strö ett tunt lager av kokosblandningen i botten på en form, ca 20 x 26 cm, klädd med bakplåtspapper. Bred ut skumsmeten jämnt ovanpå och strö kokosblandning även på ytan (spar en del till kanterna). Låt formen stå i kylen och stelna i ett par timmar.

6. Lyft över skumkakan på en skärbräda och skär den i bitar. Doppa kanterna i kokosblandningen. Förvara rutorna i kylskåpet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola