Bloggar

Lingonfilmjölkslimpa

Snabb, underbart god filmjölkslimpa med lingonsylt. Den behöver inte jäsa och håller sig färsk i flera dagar i en plastpåse. Den går också bra att frysa in den. Degen tar bara några minuter att röra ihop och sedan sköter den sig själv i ugnen.

Lingonfilmjölkslimpa

1 st

6 dl rågsikt
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat 
½ dl mörk sirap
4 dl filmjölk
1 ½ dl lingonsylt

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt sirap och filmjölk och rör ihop till en kladdig deg. Rör sist ner lingonsylten.

2. Lägg smeten i en limpform, ca 1 1/2 liter, klädd med bakplåtspapper.

3. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 1 timme.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola