Bloggar

Chokladbollstårta med öron

 

En ljuvligt god, rolig och härlig chokladbollstårta som har öron på toppen. Den här gör garanterat succé på kalaset!

CHOKLADBOLLSTÅRTA MED ÖRON

12–14 bitar

10 dl havregryn
3 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
2 dl kokos
2 msk kaffe, kallt
175 g smör, rumsvarmt
ca ½ dl vatten

2 tandpetare

Garnering
kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Häll havregrynen i en bunke. Smula sönder dem lite grann med händerna. Tillsätt florsocker, vaniljsocker, kakao och kokos i en bunke. Nyp ihop smöret med det torra ingredienserna. Tillsätt kaffe och rör ihop. Häll i mjölk (eller vatten), lite i taget och blanda ihop allt till en lite kladdig smet.

2. Forma 2 små runda bollar till öronen. Rulla dem i kokos. Gör en stor boll av degen och rulla den i kokos. Fäst öronen ovanpå bollen genom att sticka ner dem i tandpetare. Förvara tårtan i kylen.

1. Häll havregrynen i en bunke. Smula sönder dem lite grann med händerna. Tillsätt florsocker, vaniljsocker, Oboy och kokos i en bunke. Nyp ihop smöret med det torra ingredienserna. Tillsätt kaffe och rör ihop. Häll i mjölk (eller vatten), lite i taget och blanda ihop allt till en lite kladdig smet.

1. Häll havregrynen i en bunke. Smula sönder dem lite grann med händerna. Tillsätt florsocker, vaniljsocker, Oboy och kokos i en bunke. Nyp ihop smöret med det torra ingredienserna. Tillsätt kaffe och rör ihop. Häll i mjölk (eller vatten), lite i taget och blanda ihop allt till en lite kladdig smet.

steg2

2. Forma två små runda bollar till öronen. Rulla dem i kokos. Gör en stor boll av degen och rulla den i kokos. Fäst öronen ovanpå bollen genom att sticka ner dem i tandpetare. Förvara tårtan i kylen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola