Bloggar

Maräng-chokladmoussetårta

Lyxig, superläcker chokladmoussetårta i tre lager! Den är enkel att göra och ljuvligt god. Den spröda marängbottnen är magiskt god och läcker i kombination med den fluffiga moussen.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Maräng-chokladmoussetårta

Ca 12 bitar

100 g vit choklad, smält
1 marängbotten

Brun chokladmousse
3 dl vispgrädde
2 äggulor
200 g mörk choklad, smält

Vit chokladmousse
3 dl vispgrädde
2 äggulor
200 g vit choklad, smält

GÖR SÅ HÄR

1. Smält vit choklad över vattenbad. Lägg en marängbotten på en tallrik. Ställ kanten på en springform runt bottnen och tryck ihop den till samma storlek. Pensla chokladen på bottnen. Ställ den i kylen för att stelna.

2. Brun chokladmousse: Vispa grädden fluffig. Smält chokladen. Vispa äggulorna fluffiga. Blanda ihop äggulor och den smälta chokladen. Blanda ner chokladsmeten i den vispade grädden.

3. Bred ut chokladmoussen på marängbottnen. Ställ den i kylen i 30–60 min för att stelna halvt så det blir lättare att breda på den vita chokladmoussen.

4. Vit chokladmousse: Vispa grädden fluffig. Smält chokladen. Vispa äggulorna fluffiga. Blanda ihop äggulor och den smälta chokladen. Blanda ner chokladsmeten i den vispade grädden.

5. Bred försiktigt ut den vita chokladmoussen på den bruna. Ställ den i kylen för att stelna i ett par timmar.

1. Smält vit choklad över vattenbad. Lägg en marängbotten på en tallrik. Ställ kanten på en springform runt bottnen och tryck ihop den till samma storlek. Pensla chokladen på bottnen. Ställ den i kylen för att stelna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola