Bloggar

Knäckig rabarberpaj

Knäckig och smulig rabarberpaj i ett! Den är magiskt god, ett helt perfekt recept som funkar i alla lägen. Ska du bara baka en rabarberpaj i år så rekommenderas denna varmt!

Knäckig rabarberpaj

Fyllning
4 rabarberstänger 
3–4 msk strösocker
1 msk potatismjöl

Smuldeg
100 g smör, rumsvarmt
2 ½ dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
en nypa flingsalt

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva rabarbern. Lägg bitarna i en pajform, 22 x 32 cm eller ca 26 cm i diameter. Blanda dem med strösocker och potatismjöl.

2. Deg: Nyp ihop smöret med resten av ingredienserna till en smulig deg.

3. Smula degen över rabarbern.

4. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min. Servera med vaniljsås eller glass.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola