Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd

Långpannebröd

Enkla långpannebröd som är oerhört goda och saftiga! Degen trycks bara ut på en plåt.

Tips! Byt ut 3 dl vetemjöl mot grahamsmjöl eller rågmjöl om du vill ha ett mer fiberrikt bröd.

LÅNGPANNEBRÖD

Ca 16 st

25 g jäst
5 dl vatten, fingervarmt
2 tsk salt
2 msk rapsolja
13–14 dl vetemjöl

Garnering
mjölk (vatten funkar också)
sesamfrön

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.

2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min.

3. Tyck ut degen på en plåt med bakplåtspapper med mjölade händer. Gör ett rutmönster, ca 15 bitar, med en degskrapa eller kniv.

4. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

5. Pensla degen med mjölk och strö över sesamfrön. Det funkar även att pensla med vatten, men mjölk innehåller lite fett och ger ytan en gyllenbrunare färg under gräddningen.

6. Grädda brödet mitt i ugnen i 15–18 min. Låt det svalna i formen.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Sverigekaka

Sverigekakan är den mjukaste, saftigaste kakan som finns med en härlig vaniljsmörfyllning mitt i kakan! Den här måste ni baka, såååå god och lätt att göra! Ingredienserna har man oftast hemma. Sverigekaka Ca 12 bitar 3 st ägg 3 dl strösocker 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 dl kokhett vatten Fyllning 100 g smör …

1

Frukosttekakor

Underbara frukosttekakor (ja, självklart kan man äta dem även till mellis eller när man vill). De är enkla och roliga att baka. Om man byter ut vattnet mot mjölk istället så blir innanmätet i brödet något mjukare. Vatten gör brödet lite segar i konsistensen. Båda sorterna är lika goda, men på olika sätt. Frukosttekakor Ca …

0

Lättbakade frukostrutor

Lättbakade långpannerutor som är oerhört goda, saftiga och omtyckta! Perfekt till frukost. Detta recept är superbra, ett favoritrecept som man också kan variera genom att tillsätta grovt mjöl eller frön i degen. Byt ut ca 3 dl vetemjöl mot rågmjöl eller grahamsmjöl. Tillsätt ca 1 dl blandade frön i degen. Tips kalljäsning! Istället för att jäsa degen i bunken …

0

Knådfria frukostfrallor

Snabbgjorda frukostfrallor som bara jäster en gång på plåten! Oerhört saftiga och frasiga på ytan. Supergoda och mycket enkla att baka. Degen ska vara kladdig, men rullas i mjöl så man kan hantera den och göra frallor. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Knådfria frukostfrallor 9 st 25 g jäst 4 dl vatten, fingervarmt 1 …

0

Filmjölksrågsiktskakor

Oerhört saftiga, mjuka, goda brödkakor som passar bra till frukost, mellis eller som utflyktsbröd. Jag älskar dessa godingar! De blir otroligt luftiga, fluffiga och läckra! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Filmjölksrågsiktskakor 4 st 50 g jäst 6 dl filmjölk, kylskåpskall 1 ½ tsk salt½ dl rapsolja½ dl ljus sirap11–13 dl rågsikt GÖR SÅ HÄR 1. …

2

Rostad banan

En mycket snabbgjord, ljuvligt god dessert! Den är nyttigt och kan serveras med färska bär, vispgrädde och glass. På ca 15 min är desserten helt klar och ska serveras när den fortfarande är ljummen. Rostad banan 1 banan 1 msk hackad sötmandel Tillbehör vispgrädde, bär eller glass  GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 230 grader. Skala bananen …

0

Brysselkex

Spröda mördegskakor med en rosa, läcker strösockerkant! BRYSSELKEX Ca 50 st Deg 200 g smör, rumsvarmt 1 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 5 dl vetemjöl  Garnering 1 dl strösocker några droppar röd hushållsfärg GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 160 grader. Börja med garneringen: Blanda socker och hushållsfärg i en plastpåse så att sockret …

0

Tuppkaka i stekpanna

Saftig, härlig och mycket lättbakad mjuk kaka som jag gräddat i en stekpanna. Mest för att det är snyggt och lite kul. Det går lika bra att grädda kakan i en vanlig rund springform, ca 21 cm i diameter. Om du gräddar kakan i en springform som är ca 24 cm bör du lägga till så det blir 3 …

0

Klyftpotatis med basilika

  Potatis ska tillagas på hög värme. Om den tillagas i låg värme, men under lång tid kan det bli en hård kärna i mitten av potatisen. Temperaturen 50-60 grader måste passeras snabbt för att kärnan i potatisen ska bli mjuk. Om den värms upp för långsamt förblir den hård inuti. Tips! Pressa 1–2 vitlöksklyftor och blanda …

0

Lindas kakor – beställ boken här

Klicka här för att beställa min bok! Fraktfritt!  

0

Hallonmarängtårta

Gräddig, chokladig & frasig marängtårta med fluffig hallongrädde! Den är magiskt god! Passar alla kalas, fester, skolavslutningar och kafferep! Både vuxna och barn älskar denna tårta. HALLONMARÄNGTÅRTA I LÅNGPANNA 16–20 bitar Marängbotten 6 äggvitor 3 dl strösocker Ovanpå bottnen 200 g mörk choklad Fyllning 10 dl vispgrädde 200 g vit choklad, finhackad 2–3 dl hallon Garnering 2 dl …

0

Tacofalukorv i ugn

Lyxa till falukorven i ugn med tacosås! Ljuvligt gott och alla kommer älska korven – ännu mer än den vanliga traditionella! Tacofalukorv i ugn 1 falukorvsring 1 msk tacokrydda 1 burk tacosås (mild, medium eller stark) 1 dl riven ost GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg korven i en ugnsfast form. Skär …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x