Bloggar

Tårtbotten

8. Skär tårtan i 3 delar/bottnar. Fyll tårtan med önskad fyllning. Spackla tårtan med t ex vispgrädde eller en god forsling.

Tårtbotten, grundrecept. En oerhört luftig, fluffig, lätt och bra tårtbotten. Mitt favoritgrundrecept som alltid blir lyckat. Den kan smaksättas med t ex choklad eller citron.

Tårtbotten – grundrecept

Ca 12 bitar

3 ägg
3 dl strösocker
1 dl vatten, kokhett
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Smaksättning (frivilligt)
1 citron, rivet skal

Chokladbotten
Byt ut ½ dl vetemjöl till kakao

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Klä en form, ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper i bottnen och med en bred krage runt insidan av kanten.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke.

3. Rör ner det varma vattnet.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt eventuell smaksättning, t ex rivet citronskal.

5. Rör snabbt ihop allt till en slät smet.

6. Häll smeten i formen.

7. Grädda kakan längst ner i ugnen i 46–50 min. Låt den kallna i formen.

8. Skär tårtan i 3 delar/bottnar. Fyll tårtan med önskad fyllning. Spackla tårtan med t ex vispgrädde eller en god frosting.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola