Bloggar Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor

Kanelbullekladdkaka i långpanna

13 röster

Kanelbullekladdkakan med pärlsocker på toppen som knastrar mellan tänderna är magiskt gott! En stor favorit! När jag bjöd på denna på min sons fotbollsavslutning var det flera av barnen som sade att det var den godaste kakan de någonsin ätit. 🙂

KANELBULLEKLADDKAKA

20–24 bitar

400 g smör
6 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 msk kanel
1 krm salt
5 dl vetemjöl
6 ägg

Garnering
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet.

2. Häll smeten i långpanna, ca 34 x 28 cm, klädd med bakplåtspapper eller smord och bröad. Strö över pärlsocker.

3. Grädda kakan mitt i ugnen 22–26 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Känn med en provsticka. Låt kakan svalna i formen. Servera gärna med vispad grädde eller glass.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anna-Lena Forsberg
Anna-Lena Forsberg
3 år sedan

Hej. Inget jäsmedel?

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Kärleksmumskladdkaka med strössel

Kladdkaka + kärleksmums + strössel = för gott för att vara sant! En riktigt läcker chokladkladdkaka med underbar glasyr, samma som man brukar ha på kärleksmums. Detta är toppat med strössel som knastrar härligt mellan tänderna. Kärleksmumskladdkaka med strössel Ca 12 bitar 150 g smör 1 krm salt 3 dl strösocker 2 msk kakao 1 …

1

Så kokar man potatis

Så kokar man potatis: 1. Välj jämnstora potatisar eller dela dem till samma storlek. 2. Koka upp vatten med ca 2 tsk salt per liter vatten. (läs mer här!) 3. Lägg i potatisen, vattnet ska precis bara täcka potatisen. 4. Ge potatisen ett snabbt uppkok och sjud sedan under lock. 5. Avsluta kokningen då rätt innertemperatur nåtts, använd …

0

Ska potatisen läggas i kallt vatten i kastrullen eller när vattnet börjat koka?

Ska potatisen läggas i kallt vatten i kastrullen eller när vattnet börjat koka? Svar: För att bevara C-vitaminhalten i potatisen bör temperaturen i potatisen snabbt passera 40–60 grader. På så sätt minskar risken för nedbrytning av C-vitaminen. Därför ska man lägga ner potatisen i kokande vatten. Om den tillagas för länge på låg värme kan näringen …

0

Hastbullar med vaniljkräm

Hastbullar med vaniljkräm. Ljuvliga vaniljkrämbullar med bakpulver som inte behöver jäsa. Hastbullar är klassiska bullar som ofta bakas med en kanelfyllning på toppen. Den här varianten innehåller vaniljkräm och är makalöst goda! De är klara på mindre än en halvtimme, vilket är snabbt och bra! Tips! Gör en halv sats deg om du vill göra 10 bullar! Tips! …

0

Varför är ägg bruna eller vita?

Varför är ägg bruna eller vita? Svar: Vita ägg kommer oftast från vita hönor och bruna ägg kommer för det mesta från bruna hönor (det kan finnas undantag). Ca 95 % av alla svenska ägg är vita och ca 5 % är bruna.  Hönorna har en körtel som innehåller ett sekret som färgar ägg­skalet i slutet, när …

0

Tårtbotten

Tårtbotten, grundrecept. En oerhört luftig, fluffig, lätt och bra tårtbotten. Mitt favoritgrundrecept som alltid blir lyckat. Den kan smaksättas med t ex choklad eller citron. För att lyckas med tårtbotten är det viktigt att inte öppna ugnsluckan under gräddningen. Tårtbotten – grundrecept Ca 12 bitar 3 ägg 3 dl strösocker 1 dl vatten, kokhett 3 dl vetemjöl …

0

Långpannebröd

Enkla långpannebröd som är oerhört goda och saftiga! Degen trycks bara ut på en plåt. Tips! Byt ut 3 dl vetemjöl mot grahamsmjöl eller rågmjöl om du vill ha ett mer fiberrikt bröd. LÅNGPANNEBRÖD Ca 16 st 25 g jäst 5 dl vatten, fingervarmt 2 tsk salt 2 msk rapsolja 13–14 dl vetemjöl Garnering mjölk (vatten …

0

Sverigekaka

Sverigekakan är den mjukaste, saftigaste kakan som finns med en härlig vaniljsmörfyllning mitt i kakan! Den här måste ni baka, såååå god och lätt att göra! Ingredienserna har man oftast hemma. Sverigekaka Ca 12 bitar 3 st ägg 3 dl strösocker 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 dl kokhett vatten Fyllning 100 g smör …

1

Frukosttekakor

Underbara frukosttekakor (ja, självklart kan man äta dem även till mellis eller när man vill). De är enkla och roliga att baka. Om man byter ut vattnet mot mjölk istället så blir innanmätet i brödet något mjukare. Vatten gör brödet lite segar i konsistensen. Båda sorterna är lika goda, men på olika sätt. Frukosttekakor Ca …

0

Lättbakade frukostrutor

Lättbakade långpannerutor som är oerhört goda, saftiga och omtyckta! Perfekt till frukost. Detta recept är superbra, ett favoritrecept som man också kan variera genom att tillsätta grovt mjöl eller frön i degen. Byt ut ca 3 dl vetemjöl mot rågmjöl eller grahamsmjöl. Tillsätt ca 1 dl blandade frön i degen. Tips kalljäsning! Istället för att jäsa degen i bunken …

0

Knådfria frukostfrallor

Snabbgjorda frukostfrallor som bara jäster en gång på plåten! Oerhört saftiga och frasiga på ytan. Supergoda och mycket enkla att baka. Degen ska vara kladdig, men rullas i mjöl så man kan hantera den och göra frallor. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Knådfria frukostfrallor 9 st 25 g jäst 4 dl vatten, fingervarmt 1 …

0

Filmjölksrågsiktskakor

Oerhört saftiga, mjuka, goda brödkakor som passar bra till frukost, mellis eller som utflyktsbröd. Jag älskar dessa godingar! De blir otroligt luftiga, fluffiga och läckra! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Filmjölksrågsiktskakor 4 st 50 g jäst 6 dl filmjölk, kylskåpskall 1 ½ tsk salt½ dl rapsolja½ dl ljus sirap11–13 dl rågsikt GÖR SÅ HÄR 1. …

2
2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x