Bloggar

Mangosmulpaj

WOW, vad god denna paj blev. Fryst mango och smuldeg = en superläcker kombination! Jag älskar denna paj!

Tips!
– Havregrynen, 1 dl kan bytas ut mot ½dl vetemjöl.

– Om du bara har ett paket fryst mango kan du göra en halv sats deg och en mindre form.

Mangosmulpaj

Ca 12 portioner

Fyllning
2 pkt fryst mango 225 g x 2

Smuldeg
125 g smör, rumsvarmt

1 dl strösocker
1 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 krm flingsalt eller en nypa vanligt salt

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 225 grader. Häll upp mangovitarna i en pajform, ca 25 cm i diameter.

2. Nyp ihop smöret med resten av ingredienserna till en smuldeg.

3. Smula degen över mangon i formen.

4. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min. Servera den gärna med vaniljsås eller glass.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola