Bloggar

Marängchokladmoussetårta med chokladkulor

En superläcker, smarrig tårta med frasiga marängbottnar och magiskt god, fluffig chokladmousse. Den är mycket enkel att göra och lyckas med!

Tips! Om du inte orkar baka egna marängbottnar kan man köpa färdiga bottnar. Garnera gärna tårtan med färska bär också.

Marängchokladmoussetårta med chokladkulor

Ca 12 bitar

Marängbottnar (färdigköpta funkar också)
4 äggvitor
2 ½dl strösocker

Chokladmousse
250 g mörk choklad
5 dl vispgrädde
2 äggulor

Garnering
chokladkulor eller hackad choklad

GÖR SÅ HÄR

1. Marängbotten: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till ett hårt skum.

2. Bred ut marängsmeten till två rundlar på en ugnsplåt med bakplåtspapper, 18–20 cm i diameter. Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen i 100–110 min. Låt dem kallna på plåten.

3. Chokladmousse: Vispa grädden fluffig, men inte för hårt för då blir moussen grynig.

4. Smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna, men inte stelna.

5. Rör ner äggulorna i chokladen.

6. Häll ner chokladblandningen i grädden och rör om.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola