Bloggar

Aioli

Aioli går snabbt att vispa ihop och passar mycket bra till kött, fisk och räkor. Tänk på att tillsätta olja droppvis i början och fortsätt vispa ordentligt tills oljan blandats i massan.

Aioli

2 äggulor
2 ½ dl matolja eller rapsolja
½ dl olivolja
2 vitlöksklyftor, pressade 
ca 1 tsk pressad citronsaft
salt
vitpeppar

GÖR SÅ HÄR
1. Lägg äggulorna i en bunke.

2. Häll i oljan droppvis, lite i taget och vispa ordentligt tills det blir en fluffig massa. Tillsätt lite till olja när den gått in ordentligt i massan.

3. Smaka av med salt och lite vitpeppar.

Tips: sätt smak på din Aioli!

Citronaioli: Blanda ner skal och pressad saft från ½ citron.

Chiliaioli: Dela en röd chili på längden. Ta bort kärnorna och finhacka. Blanda ner lagom mycket chili efter egen smaksmak i aiolin eftersom de ofta har olika styrka. Blanda gärna även ner några teskedar chilisås.

Dijonsenapchili: Blanda ner 1 tsk dijonsenap tillsammans med äggulorna i början av tillagningsprocessen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola