Bloggar

Stora tekakor

Underbart goda tekakor som är stora, fluffiga och supergoda!

Tips kalljäsning! Låt degen jäsa i kylen hela natten istället för i rumstemperatur. Baka ut bröden direkt när du vaknar, låt dem jäsa ca 30 min på plåten och grädda. Då spar du tid om du vill ha nybakat bröd snabbare.

Stora tekakor

8 st

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
75 g smör, rumsvarmt
¾ dl ljus sirap
2 tsk salt

7 dl vetemjöl
ca 7 dl rågsikt

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, sirap, salt, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim.

2. Dela degen i 8 bitar.

3. Kavla eller tryck ut varje deg till en rundel, 18–19 cm i diameter.

4. Strö över lite mjöl och nagga bröden med en gaffel. Låt dem jäsa under bakduk i 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–11 min. Låt dem svalna under bakduk på ett galler.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola