Bloggar

Chokladbullar

Chokladbullar! Supersaftiga, ljuvligt goda bullar med chokladfyllning. Man väljer själv vilken sorts choklad man vill ha i bullarna. Jag valde mjölkchoklad denna gång och det är magiskt gott! Men det går bra med vilken sorts choklad man vill.

Tips! Fyll hälften av bullarna med choklad och hälften med smör, kanel och strösocker (vanliga kanelbullar).

CHOKLADBULLAR

30–40 bullar (beroende på storlek)

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
1 krm salt
½ tsk kardemummakärnor, mortlade
150 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
16–17 dl vetemjöl

Fyllning
50 g smör, rumsvarmt
2 x 200 g mörk eller ljus chokladkaka, hackad

Garnering
1 ägg
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, kardemumma, smör, strösocker och vetemjöl, lite i taget och blanda ihop allt till en smidig deg. Knåda den i några minuter.

2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.

3. Dela degen i två bitar.

4. Kavla ut den ena till en rektangel, ca 1 cm tunn.

5. Hacka båda chokladkakorna på en skärbräda.

6. Bred ut hälften av smöret på degen. Strö ut hälften av chokladen ovanpå.

7. Rulla ihop degen till en rulle och skär den i bitar, ca 2 cm breda.

8. Lägg bullbitarna i pappersformar på en ugnsplåt. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. Upprepa punkt 4–7 med den andra degbiten.

9. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

10. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 min. Storleken på bullarna kan variera, liksom värmen i olika ugnar. Håll koll på tiden för det går snabbt på slutet. Låt bullarna svalna på ett galler under bakduk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola