Bloggar

Lindas chokladbollskladdkaka

Den här chokladbollskladdkakan är magiskt god! Helt fantastisk! Tänkt dig det bästa av två världar – chokladbollar och kladdkaka i ett. När jag bjöd mina vänner på denna var alla lyriska, den gick åt i ett nafs kan jag lova.

Lindas chokladbollskladdkaka

12 bitar

125 g smör
½ krm salt
3 dl strösocker
½ dl kakao
1 dl kokos
1 dl havregryn
1 msk kaffe (gärna starkt kaffe)
1 dl vetemjöl
2 ägg

Garnering
kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull.

2. Tillsätt salt, strösocker och kakao. Rör om ordentligt.

3. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet.

4. Häll smeten i en smord och bröad springform. Strö över kokos.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 20–24 min. Låt den svalna i formen och servera gärna med vispgrädde.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola