Bloggar

Nybakade frukostfrallor

NYBAKADE FRUKOSTFRALLOR. De här frallorna är frasiga på ytan, med ett mjukt, härligt innanmäte. Blandningen av rågsikt och vetemjöl gör börden superfluffiga, rustika och goda! Min son sa att det här var bland det godaste brödet han ätit!

Nybakade frukostfrallor

Ca 24 st

50 g jäst
10 dl vatten, fingervarmt
1 msk salt
3 msk rapsolja
7 dl rågsikt
17–18 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Knåda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.

2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.

3. Dela degen i två bitar. Rulla ut båda bitarna till längder, ca 40 cm.

4. Dela båda längderna i bitar, ca 12 bitar på varje, med en kniv eller degskrapa.

5. Lägg degbitarna på plåtar, klädda med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

6. Grädda, en plåt i taget, mitt i ugnen i ca 10 min.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola