Bloggar

Brytbrödlimpa

Brytbrödlimpa! Lättgjord, saftig limpa som kan ätas till frukost eller serveras som måltidsbröd till middagen. Ett toppenbröd som passar alla tillfällen.

Tips! Strö både vallmofrön och flingsalt på brödet om du ska servera det till en festmåltid!

Brytbrödlimpa

2 st

50 g jäst
6 dl vatten, fingervarm
2 tsk salt
3 msk rapsolja
15–16 dl vetemjöl

Garnering
mjölk eller vatten (mjölk ger brödet mer färg)
sesamfrön

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget (mot slutet). Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i två bitar. Rulla dem till två längder på var sin plåt med bakplåtspapper.

3. Dela varje längd i ca 12 bitar med en degskrapa. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Pensla längderna med mjölk och strö över sesamfrön.

5. Grädda bröden (ett i taget) mitt i ugnen i 13–14 min. Låt limporna svalna på ett galler.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola