Bloggar

Snabblimpa

Ljuvligt god snabblimpa! Arbetstiden för den här limpan är 5 minuter, helt perfekt när man vill ha ett snabbt frukostbröd. Duka fram och förbered resten av frukosten medan brödet gräddas i ugnen.

Tips! Både vetemjöl och rågsikt funkar lika bra i degen. Rågsikt innehåller 60 procent vetemjöl och 40 procent rågmjöl vilket gör att brödet får lite mer fibrer.

Snabblimpa

6 dl vetemjöl (eller rågsikt)
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver

3 ½ dl mjölk eller 4 dl filmjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

2. Tillsätt mjölken (eller filmjölken) i de torra ingredienserna och blanda ihop allt till en kladdig deg.

3. Lägg degen i en limpform, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl.

4. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola