Bloggar

Citronpaj med hallongrädde

Drömgod citronpaj med frasig brotten, krämig fyllning och fluffig hallongrädde. En lyxig favoritpaj som både vi vuxna och mina barn älskar!

Gör fluffig, supergod, lättgjord citronmousse till dessert – receptet finns här!

CITRONPAJ MED HALLONGRÄDDE

Ca 12 bitar

125 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
½ krm flingsalt (eller en nypa vanligt salt)

Citronfyllning
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 citroner, saft och rivet skal 

Hallongrädde
3 dl vispgrädde
1-2 dl  hallon

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smör, vetemjöl,  strösocker och salt till en deg i en bunke.

2. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel.

3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 15 min. Sänk sedan ugnsvärmen till 180 grader.

4. Citronfyllning: Vispa ihop ägg och strösocker för hand i en bunke.

5. Tillsätt resten av ingredienserna till fyllningen och blanda om ordentligt.

6. Häll smeten i det förgräddade pajskalet.

7. Grädda pajen mitt i ugnen i ytterligare ca 35 min. Låt pajen kallna i formen. Låt pajen stå i kylen och stelna i minst 1 tim innan servering.

8. Hallongrädde: Vispa grädden fluffig. Mosa hallonen. Blanda ner hallonen i den vispade grädde.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola