Bloggar

Rågsiktsfrallor

Mjuka, saftiga och supergoda frukostfrallor med både rågsikt och vetemjöl i degen. De går bra att frysa in och ta fram vid behov.

Här hittar du recept på fler goda frallor – klicka här!

Rågsiktsfrallor

Ca 24 st

50 g jäst
6 dl vatten
½ dl rapsolja
2 tsk salt
10 dl rågsikt
5–6 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, smör, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Knåda ihop allt till en smidig deg. Låt den jäsa under bakduk i ca 40 min.

2. Knåda ut degen till en längd. Mjöla den på ytan. Klipp degen i ca 20 bitar med en sax.

3. Lägg frallorna på två plåtar, klädda med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda en plåt i taget i 8–10 min. Låt dem svalna under en bakduk på ett galler.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola