Bloggar Lindas Bakskola Lindas tips & fakta

Så jäser saffransdegen snabbare

Så jäser saffransdegen snabbare – 3 tips!

1. Fyll upp varmt vatten i diskhon och ställ ner degbunken. Lägg en tallrik som lock på bunken.
2. Sätt plastfolie eller folié på  degbunken under jäsningen. Ställ den nära elementet eller annat varmare ställe i huset.
3. Värm upp ugnen till ca 40–45 grader. Stäng av den och ställ degen att jäsa övertäckt i värmen. Låt ugnsluckan stå på glänt, lite öppen.

Det är svårt att säga exakt hur länge degen ska jäsa, men den ska bli ungefär dubbelt så stor. Sedan är den klar att baka ut. Andra jäsningen av degen, som sker på plåten ska inte påskyndas utan den ska jäsa enligt receptet.
Här hittar du recept på mina godaste saffransbullar – klicka här!

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Pizzasås

PIZZASÅS Min favoritpizzasås som är supergod och mycket lätt att göra! Pizza i långpanna – klicka här för recept! Klassiska pizzabullar – klicka här för recept! Snabb bakpulverpizza – klicka här för recept! Klassisk hemgjord pizza –  klicka här för recept! Pizzasås/tomatsås 200 g krossade tomater (ca 2 dl) (eller passerade tomate 75 g tomatpuré (ca …

0

Saffranssemmelstrutar

Superläckra saffransstrutar som är fyllda med mandelmassa och vispgrädde, precis som en semla! Magiskt goda! Här hittar du recept på supergoda, läckra saffransbullar  – klicka här! Saffranssemmelstrutar Deg ½ g saffran + 1 tsk strösocker 50 g jäst 3 dl mjölk, fingervarm 1 ½ dl strösocker ½ tsk kardemummakärnor, mortlade 1 krm salt 2 ägg 175 g …

0

Stekt avokado

Stekt avokado är fantastiskt gott och mycket enkelt att tillaga. Den kan ätas istället för en köttbit eller som tillbehör till grillad mat. Servera den gärna till en sallad, en klick Keso, Ajvar eller vad du själv önskar. Den stekta avokadon funkar till det mesta! Och det är vansinnigt gott! Stekt avokado TIPS! Följ gärna …

0

Saffransbullar med tre fyllningar

Fyllda saffransbullar. Ljuvligt goda, superläckra saffransbullar med mandelmassfyllning. Jag tipsar också 3 superläckra, goda fyllningar som kan användas i bullarna, fyllning 1, 2 och 3. Här hittar du recept på fler superläckra, goda saffransbullar – klicka här! Saffransbullar med tre fyllningar Välj mellan tre olika, smarriga fyllningar. Antingen fyller du alla bullar med samma fyllning. …

0

Smörkrämsfyllda saffransbullar

Gudomligt goda, saftiga, härliga saffransbullar fyllda med vaniljsmörkräm. Smörkrämsfyllda saffransbullar Ca 30 st Fyllning 150 g smör, rumsvarmt 1 ½ dl strösocker 1 msk vaniljsocker Deg ½ g saffran + 1 tsk strösocker 50 g jäst 3 dl mjölk, fingervarm 1 ½ dl strösocker ½ tsk kardemummakärnor, mortlade 1 krm salt 3 ägg 225 g smör, rumsvarmt 12–14 …

1

Lindas saffransbullar

Underbara, supersaftiga saffransbullar. Fyllningen kan självklart varieras efter det man tycker är godast! Se nedan olika förslag. Tips! Här finns fler läckra recept med saffran – klicka här! Lindas saffransbullar TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) ca 30 st 50 g jäst 6 dl mjölk, fingervarm 2 påsar saffran (1 påse funkar också beroende på …

1

Snabba frallor

Snabba frallor. Det är underbart med  nybakat bröd till frukost. De här bröden tar bara några minuter att göra och gräddningstiden är också kort. Bröden är allra godast nygräddade. Frys in de som blir över direkt och ta fram och tina dem försiktigt i mikron och ät dem ljumna. SNABBA FRALLOR 12 st  7 dl …

0

Knäck

Knäckande gott! Julens godaste knäck! Ett väl beprövat recept som alltid lyckas! Det är viktigt att knäcken kokar upp ända till 124 grader så den får rätt konsistens när den stelnar. Man kan även använda kulprovet om man inte har någon termometer (men det är inte lika tillförlitligt). Läs om kulprovet här! Så lyckas du med …

0

Seg kolaknäck

Seg kolaknäck! Julens godaste knäck! Ett väl beprövat recept som alltid lyckas! Det är viktigt att knäcken kokar upp ända till 124 grader så den får rätt konsistens när den stelnar. Man kan även använda kulprovet om man inte har någon termometer (men det är inte lika tillförlitligt). Läs om kulprovet här! Så lyckas du med …

0

Enkel långfranska

Enkel långfranska. Saftig, härlig limpa som passar både till frukost eller som tillbehör till middagen. Här hittar du fler enkla, goda brödrecept – klicka här! Enkel långfranska 2 st 50 g jäst 7 dl vatten, fingervarmt 2 msk rapsolja 2 tsk salt 17–18 dl vetemjöl GÖR SÅ HÄR 1. Smula ner jästen i en bunke. …

5

Rågsiktsfrallor

Mjuka, saftiga och supergoda frukostfrallor med både rågsikt och vetemjöl i degen. De går bra att frysa in och ta fram vid behov. Här hittar du recept på fler goda frallor – klicka här! Rågsiktsfrallor Ca 24 st 50 g jäst 6 dl vatten ½ dl rapsolja 2 tsk salt 10 dl rågsikt 5–6 dl …

6

Bönsallad

BÖNSALLAD Nyttig, supergod, mättande bönsallad – full med nyttigheter. Den är god att äta som den är med en klick Keso eller som tillbehör till kyckling, lax eller en bit kött. Recept på god vinägrettdressingen hittar ni här! Bönsallad 3 tetrapack (eller burkar) blandade bönor (380 g/st inklusive vätska) ½–1 gurka 1 rödlök 1 näve …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x