Bloggar

Koka knäcken i rätt temperatur

Koken knäcken & kolan i rätt temperatur. Kolla in min temperaturguide för att lyckas med den godaste och bästa konsistensen!

Klicka till mitt goda, väl beprövade knäckrecept – här!
Klicka till min recept på ljuvligt god chokladkola – här!

Koka knäcken i rätt temperatur

Ju längre knäcken (eller kolan) kokar, desto hårdare blir den. Det beror på att värmen stiger successivt och det är koktemperaturen som avgör hur mycket kolan stelnar när den svalnar. Det kan kännas som att temperaturen stiger väldigt långsamt till en början, men håll koll på termometern när den börjar närma sig 115 grader, efter det kan temperaturen nämligen stiga fort.

122 grader Knäcken blir ganska mjuk.
125 grader Knäcken blir seg utan hård yta.
126–130 grader Knäcken blir segare och lite hård i konsistensen.
130–145 grader Det blir hårda kolor som är lite sega i mitten i stället för mjuk knäck.
150–160 grader Knäcken blir lika hård som karameller.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola