Bloggar

Baconlindad sparris

Baconlindad sparris är lyxigt gott och lätt att tillaga. Ett fantastiskt tillbehör som passar till kött, kyckling och grönsaker.
Tips! Fler goda, läckra, enkla matrecept – klicka här!
Tips! Ugnsgratinerad tomat – klicka här för recept!
Klicka tillbaka till receptet couer de filé chicken här!

Baconlindad sparris

4 personer

12 sparrisstjälkar
4 baconskivor
salt

GÖR SÅ HÄR
1. Skär bort den träiga, hårda ytterkanten på sparrisen.

2. Lägg sparrisstjälkarna 3 och 3 (tre stycken i varje hög).

3. Linda en baconskiva runt varje sparrisknippe.

4. Värm upp en stekpanna och stek sparrisarna i smör eller olja. Salta på sparrisen. Stek tills baconskivorna fått en lagom knaprig yta.
Tips! Fler goda, läckra, enkla matrecept – klicka här!
Tips! Ugnsgratinerad tomat – klicka här för recept!

2 svar till “Baconlindad sparris

  1. Maja skriver:

    Hej! Kan man ersätta bacon skivorna med kycklingbacon eller kalkonbacon istället? Tänkte servera det tillsammans med oxfilé? Skulle det funka tror du

    1. lindaandersson skriver:

      Ja, det går bra! Med vänlig hälsning Linda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola