Bloggar

Vegansk snabblimpa

Vegansk snabblimpa som är supersaftig och god. Den är mycket lättlagad och håller sig saftig i flera dagar.
Tips! Baka veganska snabbfrallor – klicka här för recept!
Tips! Baka veganska havrebollskakor som är supergoda – klicka här för recept!

VEGANSK SNABBLIMPA

2 limpor

10 dl soygurt eller havregurt
2 dl mörk sirap
50 g mjölkfritt margarin, smält

1 ½ tsk salt
1 msk bikarbonat
16 dl rågsikt

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Häll soygurt, sirap och margarin i en bunke. Blanda salt, bikarbonat och rågsikt. Tillsätt de torra ingredienserna i filmjölksblandningen. Rör ihop allt till en kladdig deg.

2. Häll degen i två limpformar, ca 1 ½ liter, smorda eller klädda med bakplåtspapper.

3. Grädda limporna  längst ner i ugnen i ca 1 tim. Låt den svalna i formen. Limpan håller sig färska och god ett par dagar i en plastpåse i rumstemperatur. Går bra att frysa in!
Tips! Baka veganska snabbfrallor – klicka här för recept!
Tips! Baka veganska havrebollskakor som är supergoda – klicka här för recept!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola