Bloggar

Filmjölkslimpa

Filmjölkslimpa är oerhört enkelt att baka och ljuvligt gott. Den behöver inte jäsa och håller sig färsk i flera dagar i en plastpåse. Den går också bra att frysa in den. Jag brukar frysa in den i skivor och ta fram vid behov.
Tips! Här finns fler enkla bröd att baka – klicka här för recept!
Tips! Baka filmjölkslimpa med lingonsylt – klicka här för recept!

Filmjölkslimpa

Tips! Tillsätt gärna 1 dl torkade aprikoser eller russin i degen.

1 st

6 dl rågsikt (eller vetemjöl)
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat 
½ dl mörk sirap
4 dl filmjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt sirap och filmjölk och rör ihop till en kladdig deg.

2. Lägg smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.

3. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min. Ta upp den ur formen och låt den svalna.
Tips! Här finns fler enkla bröd att baka – klicka här för recept!
Tips! Baka filmjölkslimpa med lingonsylt – klicka här för recept!


Tips! Här finns fler enkla bröd att baka – klicka här för recept!
Tips! Baka filmjölkslimpa med lingonsylt – klicka här för recept!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola