Bloggar

Müslifilmjölkslimpa

Müslifilmjölkslimpa som är superenkel att baka och den håller sig saftig i flera dagar i en plastpåse i rumstemperatur. Brödet innehåller bikarbonat och ingen jäst vilket innebär att den inte behöver jäsa. Degen tar några minuter och röra ihop och sedan sköter den sig själv i ugnen. Superenkelt och smidigt!
Tips! Rosta egen nyttig müsli till frukosten – klicka här för recept!
Tips! Baka en nyttig filmjölkslimpa på havregryn (istället för vetemjöl) – klicka här för recept!

Müslifilmjölkslimpa

1 st

3 ½ dl vetemjöl
2 dl müsli av valfri sort
1 ½ dl grahamsmjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 ½ dl filmjölk
1 dl mörk sirap (ljus sirap funkar också bra, men har lite mildare smak och färg)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser ordentligt i en bunke.

2. Tillsätt filmjölk och sirap och rör ihop allt till en kladdig deg.

3. Lägg degen i en limpform, klädd med bakplåtspapper. Strö gärna över lite müsli.

4. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Ta upp pappret ur formen och låt brödet kallna på ett galler. Skär ej limpan i skivor innan den kallnat helt.

Tips! Rosta egen nyttig müsli till frukosten – klicka här för recept!
Tips! Baka en nyttig filmjölkslimpa på havregryn (istället för vetemjöl) – klicka här för recept!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola