Bloggar Lindas Bakskola Lindas godis Lindas jul Okategoriserade

Chokladknäck

chokladknäck4 chokladknäck7

LJUVLIGT GOD CHOKLADKNÄCK Visst är det underbart att göra julgodis. Det är inte bara gott, det är även en speciell härlig känsla. Man inväntar julen och förväntningarna är höga. Knäcke är en klassiker som jag kokar varje år. Gärna denna variant med smak av choklad. Om man vill göra vanlig klassisk knäck är det bara att utesluta kakaon i receptet.

Superläcker chokladkola med ett täcke av choklad ovanpå – klicka här eller på bilden för recept!
Superläcker chokladkola med ett täcke av choklad ovanpå – klicka här eller på bilden för recept!
Ljuvligt god Brigadeiro-kola som är superlätt att göra – klicka här eller på bilden för recept!
Ljuvligt god Brigadeiro-kola som är superlätt att göra – klicka här eller på bilden för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Chokladknäck

70–80 st

¾ dl hackad sötmandel (kan uteslutas)

Knäcksmet
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
2 msk kakao
25 g smör

GÖR SÅ HÄR

1. Hacka sötmandeln grovt.

2. Ställ ut knäckformarna på en bricka eller skärbräda.

3. Blanda vispgrädde, sirap, strösocker och kakao i en 3–4 liters kastrull. Låt det koka till ca 124 grader. Stäng av värmen och tillsätt smöret. Rör om ordentligt.

4. Rör ner sötmandeln i knäcksmeten.

5. Häll smeten i formarna. Låt knäcken stelna i kylen.

1. Hacka sötmandeln grovt.
1. Hacka sötmandeln grovt.
2. Ställ ut knäckformarna på en bricka eller skärbräda.
2. Ställ ut knäckformarna på en bricka eller skärbräda.
3. Blanda vispgrädde, sirap, strösocker och kakao i en 3–4 liters kastrull. Låt det koka till ca 124 grader. Stäng av värmen och tillsätt smöret. Rör om ordentligt.
3. Blanda vispgrädde, sirap, strösocker och kakao i en 3–4 liters kastrull. Låt det koka till ca 124 grader. Stäng av värmen och tillsätt smöret. Rör om ordentligt.
4. Rör ner sötmandeln i knäcksmeten.
4. Rör ner sötmandeln i knäcksmeten.
5. Häll smeten i formarna. Låt knäcken stelna i kylen.
5. Häll smeten i formarna. Låt knäcken stelna i kylen.

chokladknäck5 chokladknäck8 chokladknäck6

1 Kommentar
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
7 år sedan

[…] Ljuvligt god chokladknäck – klicka här för recept! […]

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Mintkyssar

Klassiskt julgodis som är lätta att göra och ännu enklare att äta!

0

Saffranskladdkaka med hallongrädde

En helt fantastiskt julig, god kladdkaka med saffranssmak! Hallongrädden passar perfekt till denna goding!

0

Mjuk saffranskaka

Saftigare saffranskaka än så här är svårt att hitta! Den är gudomligt god!

0

Saftiga saffransmuffins

Fluffiga, supersaftiga muffins med ljuvlig glasyr & kokos.

0

Chokladkolabräck

Seg chokladknäck i bräckform. Ljuvligt god och lätt att göra!

0

Saffranstigerkaka

En supersaftig, marmorerad kaka med både saffran- och chokladsmet. En perfekt kombination!

0

Saftig saffranskaka

En extremt saftig, mjuk & god saffranskaka! Baktid: 8 min + ugn!

0

Snabb kavring

Lättgjord kavring som inte behöver jäsa. Baktid: ca 5 min + gräddning!

0

Chokladfudge med Daimkross

Knaprig Daim på chokladfudgen är fantastiskt gott!

0

Saffransbullar

Extra saftiga & goda saffransbullar med smörkrämsfyllning!

0

Fyllda saffranssmörbullar

Extremt saftiga, läckra saffransbullar med förslag på 2 olika fyllningar!

0

Klassisk Rocky road

Kanske det godaste julgodiset som finns! Och det enklaste!

0