Bloggar Lindas Bakskola Lindas choklad Lindas desserter Lindas pajrecept Okategoriserade

Chokladpaj

chokladpaj1 chokladpaj6

Lyxig, lättgjord dessert! En gudomligt god chokladpaj som garanterat gör succé! Den smuliga bottnen och den krämiga chokladfyllningen är en underbar kombination!  Det bästa av allt är att den är superenkelt att baka och håller i ett par dagar i kylen. Servera den gärna med vispad grädde eller glass och färska bär.

Baka utan ugn! Superläcker, god banoffeepaj med maränger & kolakräm! Klicka här för recept!
Baka utan ugn! Superläcker, god banoffeepaj med maränger & kolakräm! Klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Chokladpaj

Ca 12 bitar

100 g smör
½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
2 dl havregryn
½ krm salt 

Chokladfyllning
3 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1 msk kakao
½ tsk ättiksprit
50 g smör
100 g mörk choklad 

Garnering
kakao (kan uteslutas)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg.

2. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter (en rund springform går också bra). Tryck upp en kant, ca 2 cm hög.

3. Grädda pajskalet mitt i ugnen i ca 20 min. Låt det svalna.

4. Chokladfyllning: Koka upp vispgrädde, sirap, strösocker och kakao. Låt det puttra till 120 grader (använd en digitaltermometer). Det tar ca 15 min. Tillsätt sedan ättiksprit och rör om ordentligt. Stäng av spisvärmen. Tillsätt sist smör och choklad och låt det smälta. Rör om till en slät smet.

5. Häll chokladkolakrämen på pajbottnen. Låt den svalna. Ställ den i kylen för att stelna i ett par timmar. Pudra över kakao med en tesil före servering.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg.

chokladkolapaj2

3. Grädda pajskalet mitt i ugnen i ca 20 min. Låt det svalna.
3. Grädda pajskalet mitt i ugnen i ca 20 min. Låt det svalna.
4. Koka upp vispgrädde, sirap, strösocker och kakao. Låt det puttra till 120 grader (använd en digitaltermometer). Det tar ca 15 min. Tillsätt sedan ättiksprit och rör om ordentligt. Stäng av spisvärmen. Tillsätt sist smör och choklad och låt det smälta. Rör om till en slät smet.
4. Chokladfyllning: Koka upp vispgrädde, sirap, strösocker och kakao. Låt det puttra till 120 grader (använd en digitaltermometer). Det tar ca 15 min. Tillsätt sedan ättiksprit och rör om ordentligt. Stäng av spisvärmen. Tillsätt sist smör och choklad och låt det smälta. Rör om till en slät smet.
5. Häll chokladkolakrämen på pajbottnen. Låt den svalna. Ställ den i kylen för att stelna i ett par timmar.
5. Häll chokladkolakrämen på pajbottnen. Låt den svalna. Ställ den i kylen för att stelna i ett par timmar. Pudra över kakao med en tesil före servering.

chokladpaj5 chokladpaj3 chokladpaj4 chokladpaj2 chokladpaj7

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Pizzabullar

Så vansinnigt goda pizzabullar! Fyllningen kan varieras efter smak!

0

Hallongrottor

Spröda mördegskakor fyllda med härlig hallonsylt! Lätt att baka och omåttligt populära!

0

Segmjuk hallonkaka

En fantastiskt god & lättgjord kaka med bara 5 ingredienser! En riktig favorit!

0

Mjuk kanelbullekaka

En snabbgjord, riktigt mjuk och saftig kaka med smak av kanelbulle.

0

Snabb bakpulverpizza

Superläcker pizza med en snabbgjord botten som är gudomligt god!

0

Kalljäst rostbröd

Gör degen ikväll och låt den jäsa i kylen över natten. Grädda direkt när du vaknar!

0

Bountykaka

Saftig chokladkaka med superläcker Bountyfyllning på toppen!

0

Blåbärskladdkaka

Ljuvligt god kladdkaka med blåbär. Det går bra både med frysta och färska blåbär!

0

Lindas blåbärskladdkaka

Blåbär i kladdkakan är gudomligt gott – en riktig underbar sommarkaka som är god med glass, vaniljsås eller vispgrädde!

0

Kesoplättar med kanel & rivet äpple

Nyttiga och mättande plättar gjorda på Keso och ägg, helt utan mjöl. Servera med rivet äpple & kanel – supergott!

0

Nyttig melonsmoothie

Hälsosam, mättande, sockerfri smoothie fylld med härlig vattenmelon, banan och mjölk. Lätt att göra!

0