Bloggar Lindas Bakskola Lindas choklad Lindas glass Lindas godis Okategoriserade

Lättgjord krämig chokladglass

16 röster

DAGENSRECEPTchokladglass9

chokladglass5Den här glassen är en riktig favorit – så gudomligt god! Och så himla enkel att göra. Man behöver ingen glassmaskin och själva glassmeten tar max 10 minuter att göra. Sedan fryser man in den och den kan förberedas flera dagar innan den ska serveras. Den håller ca 2 veckor i frysen.  Jag serverade den som dessert på en middagsbjudning i helgen och alla var lyriska och tyckte den var fantastiskt god. Personligen tycker jag det är en av de godaste glassorter jag ätit!

Nutellabrownie med bara 4 ingredienser – klicka här för recept!
Nutellabrownie med bara 4 ingredienser – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här)

Här hittar du recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!

Lättgjord krämig chokladglass

ca 1,1 liter

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sockrad (397 g)
200 g mörk choklad

Chokladdoppade glasstrutar
ca 10 glasstrutar
ca 50 g mörk choklad, smält

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa grädden fluffig i en skål.

2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.

3. Smält hälften av chokladen och hacka resten. Blanda ner chokladen i gräddsmeten. Spar lite av den hackade chokladen till garnering.

4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Strö resten av den hackade chokladen på ytan. Täck formen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.

5. Chokladdoppade glasstrutar: Doppa den övre kanten i smält choklad. Ställ dem i var sitt glas och låt chokladen stelna.

1. Vispa grädden fluffig i en skål.
1. Vispa grädden fluffig i en skål.
1. Vispa grädden fluffig i en skål.
2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.
3. Smält hälften av chokladen och hacka resten. Blanda ner chokladen i gräddsmeten. Spar lite av den hackade chokladen till garnering.
3. Smält hälften av chokladen och hacka resten. Blanda ner chokladen i gräddsmeten. Spar lite av den hackade chokladen till garnering.
4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Strö resten av den hackade chokladen på ytan. Täck formen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.
4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Strö resten av den hackade chokladen på ytan. Täck formen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.
5. Chokladdoppade glasstrutar: Doppa den övre kanten i smält choklad. Ställ dem i var sitt glas och låt chokladen stelna.
5. Chokladdoppade glasstrutar: Doppa den övre kanten i smält choklad. Ställ dem i var sitt glas och låt chokladen stelna.chokladglass2 chokladglass4 chokladglass8

Här hittar du recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Lättgjord krämig glass med 2 ingredienser

Oerhört god och härlig glass som du gör på några minuter utan glassmaskin + frystid. Grundrecept som kan smaksättas efter egen smak!

0

Nyttig frölimpa utan mjöl

Lättgjord limpa fullproppad med nyttiga fröer, nötter och mandlar utan en endaste gnutta mjöl.

0

3 enkla stekpannebröd

De mest populära och efterfrågade tunnbrödsrecepten som bakas flitigt och ofta bland läsarna i Lindas bakskola!

0

Piroger

Så gör man vansinnigt goda piroger med valfri fyllning, steg-för-steg. Klicka på rubriken!

0

Oreokladdkaka

Superläcker kladdkaka med inbakade Oreokex i smeten. En fullträff!

0

Igelkottkakor

Kreativ bakning! Roliga, spröda & goda mördegskakor i form av igelkottar!

0

Fryst citron- & passionsfruktscheesecake

Baka utan ugn! En krämig, frisk, fräsch och fryst fyllning smaksatt med citron & passionsfrukt. En ljuvligt god kombination till den smuliga bottnen.

0

Socker i bröddegen förbättrar jäsningen

– och det bästa av allt, det förbränns helt under jäsningsprocessen. Läs mer i artikeln.

0

Mjölfria Kesobröd

Mjuka, tunna, saftiga brödrutor utan en gnutta mjöl – fyllda med nyttiga frön och Keso.

0

Amerikansk mjölkchokladcookie

En gigantisk cookie som är lite seg i kanterna och mjukare inuti. Den är fylld med härlig mjölkchoklad & sötmandel – en stor favorit!

0

Lindas hemgjorda Gorbys piroger

Matiga, populära piroger fyllda med köttfärssås & ost. Inspirerade av köpepirogen Gorbys.

0