Bloggar Lindas Bakskola Lindas tårtor Okategoriserade

Marängbottnar

marängbottnarsteg1

 

Hemgjorda marängbottnar är enkelt att göra själv! Det ingår bara 2 ingredienser och själva smeten går fort att göra. Det som tar tid är gräddningen eftersom man gräddar dem på låg värme. Om värmen är för hög får bottnarna en brun färg och det ska de helst inte ha. De ska vara vita och snygga när de är färdiggräddade.

Förvara bottnarna torrt  och svalt om du bakar dem en dag i förväg.

Gör en superläcker Daim-marängtårta! Klicka här för recept!
Gör en superläcker Daim-marängtårta! Klicka här för recept!

Marängbottnar

2 st

4 äggvitor
2 ½ dl strösocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till ett hårt, fast skum.

2. Bred ut marängsmeten till två rundlar på en ugnsplåt med bakplåtspapper, 18–20 cm i diameter. Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen i 100–110 min. Låt dem kallna på plåten.

1. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till ett hårt, fast skum.
1. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till ett hårt, fast skum.
2. Bred ut marängsmeten till två rundlar på en ugnsplåt med bakplåtspapper, 18–20 cm i diameter. Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen i 100–110 min. Låt dem kallna på plåten.
2. Bred ut marängsmeten till två rundlar på en ugnsplåt med bakplåtspapper, 18–20 cm i diameter. Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen i 100–110 min. Låt dem kallna på plåten.

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Rosa marshmallows

Mjukt, fluffigt skumgodis som är enkelt att göra själv!

0

Hemgjorda Gorbys ost- & skinkpiroger

Supergoda piroger fyllda med ost och skinka. Inspirationen kommer från färdigköpta Gorbyspiroger och de går också bra att frysa in.

0

Hemgjort smör med flingsalt

Flingsalt på smöret gör det extra gott & lyxigt!

0

Hemgjort vitlökssmör

Ljuvligt gott smör smaksatt med vitlök. Magiskt gott på en bit hembakad baguette eller fröknäcke!

0

Hemgjort basilikasmör

Färsk basilika i smöret är gudomligt gott. Ät det gärna på en bit fröknäcke – magiskt!

0

Hemgjort smör

Hemgjort smör är busenkelt att göra – och oerhört lyxigt & gott!

0

Nyttig filmjölkslimpa

En oerhört saftig, god, glutenfri limpa som inte behöver jäsa!

0

Mjölfri havregrynslimpa

Nyttigt, saftig, mjölfri limpa gjord på havregryn – helt utan vanligt mjöl.

0

Igelkottkakor

Roliga, spröda & goda mördegskakor i form av igelkottar!

0

Stora Gorbys piroger

Supergoda, stora & matiga piroger fyllda med köttfärs & ost. Går bra att frysa in!

0

Fryst passionsfruktscheesecake

Baka utan ugn! Magiskt god dessert med en smulig botten och en krämig, fryst passionsfruktsfyllning.

0

Skillnaden mellan olika jäsmedel

Bikarbonat, bakpulver & hjorthornessalt används som jäsmedel till småkakor. Här får du kunskap om vad som skiljer dem åt.

0