Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Okategoriserade

Mjölfri hälsolimpa

hälsolimpa3

hälsolimpa1
Lättbakat limpa som inte behöver jäsa!

NYTTIG FRÖ- & NÖTLIMPA Rustik, hållbar limpa fullproppad med massor av nyttiga fröer, nötter & mandlar. Den går bra att förvara i en plastpåse i rumstemperatur i ca 1 vecka. I frysen håller den 1–2 månader. Skär den gärna i skivor och ta fram vid behov.

Konsistens
Limpan är lite ”hård” i konsistensen och det ska den vara (den innehåller bara hårda frön, nötter och mandlar + ägg och kan inte bli mjuk). Jag älskar konsistensen på brödet och det är ljuvligt gott att avnjuta brödet med smör, ost och en skiva paprika. Eller något annat pålägg man gillar.

 

Nyttig äppellimpa utan vetemjöl! Klicka på bilden för recept!
Nyttig äppellimpa utan vetemjöl! Klicka på bilden för recept!
Lättgjort, nyttigt fröknäcke – klicka här för recept!
Lättgjort, nyttigt fröknäcke – klicka här för recept!

Mjölfri hälsolimpa

1 st

75 g hasselnötter
125 g sötmandel
2 ½ dl linfrön
2 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl havregryn

1 ½ dl sesamfrön
¾ tsk salt
5 ägg

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla nötter, mandlar, frön, havregryn och salt i en skål.

2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.

3. Blanda ihop fröblandningen med äggsmeten.

4. Häll brödsmeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.

5. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Låt den kallna i formen.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla nötter, mandlar, frön och salt i en skål.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla nötter, mandlar, frön, havregryn och salt i en skål.
2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.
2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.
3. Blanda ihop fröblandningen med äggsmeten.
3. Blanda ihop fröblandningen med äggsmeten.
4. Häll brödsmeten i en limpform, ca 1 1/2 liter, klädd med bakplåtspapper.
4. Häll brödsmeten i en limpform, ca 1 1/2 liter, klädd med bakplåtspapper.
5. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Rör om försiktigt i brödsmeten i ugnen efter 3–4 min så ägget blandas ordentligt med fröna. Låt den kallna i formen.
5. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Rör om försiktigt i brödsmeten i ugnen efter 3–4 min så ägget blandas ordentligt med fröna. Låt den kallna i formen.

hälsolimpautvald hälsolimpa3 hälsolimpa2 hälsolimpa1

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Tacocalzone – inbakad pizza

Fantastiskt god calzone fylld med tacoköttfärs, ost & tomat!

0

Cookieglass

Smaksätt glassen med valfria cookies! Glass & smuliga kakor är en perfekt kombination!

0

Krämig Oreoglass

Oreokakor i glass är en perfekt kombination! Läcker dessert som passar både finare middagar och barnkalas!

0

Krämig nougatglass

Superläcker, god och lättgjord glass smaksatt med nougat. En perfekt lyxig dessert!

0

Krämig mangoglass

Underbar glass smaksatt med mango! En riktig tiopoängare som du med stolthet kan bjuda på!

0

Lättgjord krämig chokladglass

Fantastiskt god och krämig glass med både smält och krossad choklad. En riktig favorit!

0

Lättgjord krämig glass med 2 ingredienser

Oerhört god och härlig glass som du gör på några minuter utan glassmaskin + frystid. Grundrecept som kan smaksättas efter egen smak!

0

Nyttig frölimpa utan mjöl

Lättgjord limpa fullproppad med nyttiga fröer, nötter och mandlar utan en endaste gnutta mjöl.

0

3 enkla stekpannebröd

De mest populära och efterfrågade tunnbrödsrecepten som bakas flitigt och ofta bland läsarna i Lindas bakskola!

0

Piroger

Så gör man vansinnigt goda piroger med valfri fyllning, steg-för-steg. Klicka på rubriken!

0

Oreokladdkaka

Superläcker kladdkaka med inbakade Oreokex i smeten. En fullträff!

0