Bloggar Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor

Snabb picknickkaka

457 röster

 

picknickkaka3

När jag ska på utflykt vill jag gärna ha med något nybakat och gott att äta till fikat. Den här kakan är perfekt för den innehåller ingredienser som jag oftast har hemma, den går snabbt att göra och ljuvligt god! Den här kakan bakas om och om igen hemma hos mig!

Jag gör smeten, slänger in kakan i ugnen och medan jag packar ihop resten av prylarna som ska med så hinner kakan gräddas klart. Jag lyfter upp papperet och kakan ur formen och packar ner den i picknickkorgen. När kakan har svalnat täcker man över den med papperet som sticker upp på kanterna.

 

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola

Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!

Snabb picknickkaka

Ca 10 bitar

Kanel och pärlsocker är goda smaksättare i denna mjuka och saftiga kaka.

1 ägg
1 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
1 dl filmjölk
50 g smör, smält
2 ½ dl vetemjöl 

Garnering
kanel
pärlsocker 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en rund form, 20–22 cm i diameter med bakplåtspapper.

2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.

3. Bred ut smeten i formen. Pudra kanel och strö pärlsocker över kakan.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min. Känn med en provsticka att kakan är klar. Låt den svalna i formen. Lyft sedan upp kakan med papperet och bjud på fika eller packa ner den i picknickkorgen.

Här hittar du recept på fler goda, enkla mjuka kakor!

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en rund form, 20–23 cm i diameter, med bakplåtspapper.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en rund form, 20–23 cm i diameter med bakplåtspapper.


2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.


3. Bred ut smeten i formen. Pudra kanel och strö pärlsocker över kakan.
3. Bred ut smeten i formen. Pudra kanel och strö pärlsocker över kakan.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min. Känn med en provsticka att kakan är klar. Låt den svalna i formen. Lyft sedan upp kakan med papperet och bjud på fika eller packa ner den i picknickkorgen.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min. Känn med en provsticka att kakan är klar. Låt den svalna i formen. Lyft sedan upp kakan med papperet och bjud på fika eller packa ner den i picknickkorgen.

picknickkaka1 picknickkaka4

picknickkaka2

Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!

 
 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Smulig blåbärspaj

Klassisk smulig och god bärpaj som serveras med vaniljsås eller glass.

0

Blåbärskladdkaka

Ljus kladdkaka med läckra blåbär i smeten.

0

Jordgubbsbullar i långpanna

Jordgubbarna och smörfyllningen ger bullarna en härlig smak!

0

Rustika grahamsbrödkakor

Goda och saftiga brödkakor som är goda till frukost, mellanmål och på utflykten.

0

Rabarberkaka i stekpanna

Snabb, enkel och ljuvligt god kaka med sötsyrliga rabarberbitar och kanel i.

0

Hallonsockerkaka

Sötsyrliga hallon i sockerkakan gör den extra festlig och god!

0

Smuliga vanilj- & apelsinrutor

En blandning mellan sockerkaka och paj med ett mjukt, saftigt innanmäte och en frasig pajliknande yta.

0

Kuvertbröd

Små, vikta portionsbröd som är lyxiga att servera till festliga maträtter, på en buffé eller till frukost.

0

Salami- & mozzarellabröd

Ett lyxigt, fantastiskt gott och matbröd fyllt med salami, mozzarella och oregano. Flingsalt på toppen gör det extra läckert!

0

Ananaskaka i långpanna

Gudomligt saftiga och mjuka rutor med goda ananasbitar i.

0

Fryst Daimtårta med mandelmarängbotten

Fantastiskt god och enkel Daimtårta med mandelmarängbotten. Kan göras flera dagar innan den ska ätas och förvaras i frysen. Daimen kan bytas ut mot valfri choklad.

0

Silviakaka

En älskad klassiker med en mjuk saftig, kaka i botten och en läcker glasyr på toppen.

0